Berlusconi'nin 4 Yıl Hapis Cezasının Onanması

ROMA - İtalya Yüksek Mahkemesi'nin, Mediaset davasının temyiz duruşmasında eski Başbakan Silvio Berlusconi'ye verilen 4 yıl hapis cezasını onaması, Berlusconi'nin bu cezayı nasıl çekeceği sorusunu gündeme getirdi.

Berlusconi'ye bir alt mahkeme tarafından verilen 4 yıl hapis cezasının, cezaevlerinde aşırı yığılmayı önlemek için 2006'da çıkarılan af yasası gereği otomatikman 1 yıla indiği, bunun da Berlusconi'nin yaşı nedeniyle ev hapsine ya da kamu hizmeti cezasına çevrilebileceği yorumunda bulunuluyor.

Berlusconi karşıtlarının memnuniyetle karşıladığı ve "tarihi" diye nitelediği Yüksek Mahkeme kararının, eski Başbakan hakkında açılan diğer davalar dikkate alındığında, "ilk kesinleşmiş cezayı" getirdiğine işaret ediliyor.

Temyiz duruşmasından çıkan kararın İtalya hükümetini nasıl etkileyeceğinin ise önümüzdeki günlerde belli olacağı sanılıyor.

Yüksek Mahkeme, sahibi olduğu Mediaset şirketinde televizyon yayın haklarının alım satımı sırasında vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanan Berlusconi'ye verilen 4 yıl hapis cezasını onarken, 5 yıl kamu görevlerinden men cezasının bir başka mahkeme tarafından gözden geçirilmesini istemişti.
Kaynak: AA