Batman’da Yaz Şenlikleri Etkinliği

Batman Belediyesi’nin düzenlediği 'Yaz Şenlikleri' her hafta bir parkta düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

Batman’da Yaz Şenlikleri Etkinliği
Bu hafta sonu Şerzan Kurt Parkı’nda düzenlenen ve Bahar Kültür Merkezi sanatçılarının sahne aldığı konser, binlerce kişiyi bir araya getirdi. Batman Belediyesi tarafından düzenlenen ve bütün yaz boyunca sürecek olan şenlik programı kapsamında düzenlenen etkinlikler sürüyor. Son olarak bu hafta sonu düzenlenen Batman Belediyesi Şerzan Kurt Parkı’ndaki konser çok sayıda kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Bahar Kültür Merkezi Koma Rosida, Bahar Kültür Merkezi sanatçılarından Maruf Alan ile Ahmet Kaya Halkevi Çocuk Erbane Grubu sahne alarak konserin açılışını yaptılar. Ardından sahne alan Bahar Kültür Merkezi sanatçılarından Maruf Alan’ın seslendirdiği şarkılara binler eşlik etti.

Gecede kısa bir konuşma yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, Diyarbakır Nevruz’u ile birlikte yeni bir sürecin ve yeni bir heyecanın başladığını söyledi.

Gazioğlu, "30 yıllık mücadele boyunca temel beklenti böyle bir sürecin başlamasıydı. Kürt halkı bu sürece hazırlıklıydı. Öcalan’ın çağrısıyla Kürt halkının tüm güçleri, Avrupa’dan tüm KCK güçlerine, BDP, tüm Kürdistan ve Türkiye cezaevlerindeki tüm siyasi tutsaklar bu çağrıya anında karşılık verdi ve gerillalar Kürdistan dağlarından çekilmeye başladı.

Eğer yüz yıl önce siyasetten kendini ifade edebilseydi, hakları inkar edilmeseydi, Kürt halkı silaha sarılıp dağlara çıkmazdı. Bugün eğer bu hakları teslim edilse, Kürtler silah aşağı değil, siyasetin önü açılsa Kürtler de gelip bu kentlerde, bu halkla birlikte siyaset yürütürdü. Kürt halkı her dönemden daha fazla örgütlenmek, örgütlülüğünü güçlendirmek zorunda" dedi

Etkinlik gece geç saatlere kadar sürdü

Kaynak: İHA