Türkiye'nin Ortadoğu Politikası

DÜZCE - Ortadoğu Ticaret Borsası Başkanı Murat Çuhadar, Türkiye'nin Ortadoğu'daki hakimiyetini artırmak için olumlu ekonomik, sosyal ve kültürel adımlar attığını belirterek, "Bunların meyvesini inşallah çok yakın zamanda Ortadoğu coğrafyası olarak seydereceğiz" dedi.

Çuhadar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Irak arasında eskisi gibi herhangi bir sorun bulunmadığını, sosyal ve kültürel akrabalıkların boy göstermeye başladığını anlattı.

Toplumlar arası ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ciddi adımlar atılmaya başlandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin lider bir ülke olduğunu vurguladı.

"Türkiye, Ortadoğu'daki hakimiyetini daha yüksek seviyeye çıkartmak için çok olumlu ekonomik, sosyal ve kültürel adımlar attı" diyen Çuhadar, "Bunların da meyvesini inşallah çok yakın bir zamanda Ortadoğu coğrafyası olarak seyredeceğiz" ifadesini kullandı.

-"Arap Baharı, niteliğini çok koruyamadı"

AK Parti hükümetinin savaşsız baharların doğması için TBMM'de yaptığı çalışmaların en kısa zamanda verimini göreceklerine inandıklarını belirten Çuhadar, "Türkiye, her ne kadar komşularıyla sorunlu bir ülkeymiş gibi gösterilmeye çalışılsa da tam tersidir. Türkiye, halen bölgedeki ana vatan coğrafyasının lideri olduğunu zaten gösteriyor, göstermeye de devam edecektir" şeklinde konuştu.

"Arap Baharı, niteliğini çok koruyamadı" diyen Çuhadar, Tahrir Meydanı'nın yeniden canlandığını ancak dış güçlerin bölge huzurunu bozmaya yönelik politikalarına devam ettiğini, bunu Mısır'da yaşanan olaylarda gördüklerini söyledi.

Çuhadar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölge halkı tarafından çok sevildiğini, ülkesi için milat olduğunu, Türkiye'nin dünya çapında bir ülke olmasında büyük rol oynadığını dile getirdi.

Ortadoğu Ticaret Borsası'nı dünyada birinci sıraya yerleştirmek istediklerini vurgulayan Çuhadar, "Şu anda sıralamada üçteyiz. Biz sadece birinci olduğumuz Ortadoğu coğrafyasıyla sınırlı kalmak istemiyoruz. Hedefimiz Çin'in dünya üzerindeki hakimiyetine alternatif bir güç oluşturabilmek için durmaksızın çalışmaya devam etmek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA