Deneme Sınavında Türkiye Birincisi Oldu

MUŞ - Muş'ta Sosyal Destek Programı kapsamında SBS kursuna giden Halit Karadağ adlı öğrenci, yapılan deneme sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Muş Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012 yılında uygulanmaya başlanan "600 Umut, 600 Gelecek" projesi kapsamında SBS kursu alan Hikmet Uluğbay Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Halit Karadağ'ın, ülke genelinde yapılan deneme sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olduğunu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, öğrencinin sınavda 500 puan alarak Türkiye birincisi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ben kendisini, öğretmenlerini ve ailesini tebrik ediyorum. Bu olay bizim devlet olarak insanımıza ihtiyaç duyduğu destekleri verdiğimiz takdirde, onların başaramayacakları hiçbir şey olmadığını bize göstermiştir. İşte SODES programı kapsamında verdiğimiz SBS-YGS ve LYS kurslarıyla, gençlerimiz kendilerine daha iyi bir gelecek kurmak için ihtiyaçları olan fırsatı yakalamışlardır. Geçmiş yıllara oranla ilimizden daha çok öğrencimiz Anadolu ve Fen Liselerine gitmekte, daha çok gencimiz üniversite okuma imkanına kavuşmaktadır."

"600 Umut, 600 Gelecek Projesi" ve "Muş Gençlik Eğitim Merkezleri Projesi" kapsamında 750 öğrencinin yıl boyunca SBS-YGS ve LYS kursları aldığını, bu kurslardan faydalanan öğrencilerin girmiş oldukları sınavlarda başarılar gösterdiğini belirten Büyükersoy, bu ve benzeri projeler sayesinde kentin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Toplam Kalite En İyi Ekip kategorisinde Türkiye ikincisi olduğunu hatırlattı.

Kaynak: AA