Yeni Sezonda Balıkçılar Salyangoz Da Avlayacak

GİRESUN - Denizlerde av yasağının sona ermesine 1 ay gibi kısa süre kala Giresunlu balıkçılar, balığın yanında ek gelir olması için salyangoz da avlayacak.

Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatif olarak eylül ayında deniz salyangozu avcılığına başlayacaklarını söyledi.

İlk kez bu yıl deniz salyangozunu yakalayarak pazarlayacaklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Av yasağının bitmesiyle balık avlamaya devam edeceğiz, öncelikli hedeflerimiz eylül ayı itibarıyla kısmet olursa salyangoz avcılığına başlayarak, salyangozları bir arada toplamak ve pazarlamak olacaktır. Bu vesileyle de balıkçı arkadaşlarımızın gücünü ekonomik yönde artıracağız. Böylelikle salyangoz pazarlamasındaki dengesizliği de ortadan kaldıracağız. Balıkların bilinçsiz avlanması nedeniyle küçük balıkçılar zor durumda. Biz de bu mağduriyeti elimizden geldiği kadar giderebilmek amacıyla salyangoz avlamaya karar verdik."

-Gelirle balıkçı barınağı onarılacak

Kılıç, 25 Mart'ta şiddetli fırtına dolayısıyla balıkçı barınağının zarar gördüğünü anımsatarak, "Barınağımızın yanı sıra balıkçı arkadaşlarımızın ağ malzemeleri de sulara gömüldü. Ne yazık ki bu afetin hala izlerini silemedik. Salyangozdan elde edilen gelirle yaşadığımız olumsuzlukların da izlerini silmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA