Yeni Adliye Sarayı Ekimde Hizmete Girecek

Karadeniz'in en büyük adliyesi olacak olan yeni Samsun Adliye Sarayı'nın iç kısım çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı.

Yeni Adliye Sarayı Ekimde Hizmete Girecek
Adliye Sarayı aksilik olmadığı takdirde ekim ayında tam aşamalı hizmete girecek.

Samsun'un İlkadım ilçesindeki eski TEKEL binalarının bulunduğu alana yapımı devam eden, Karadeniz'in en büyük ve en modern adliyesi olacak olan Samsun Adliye Sarayı'nın inşaatı iç mefruşatının yüzde 90'ı tamamlanarak üretici firmanın teslim edeceği gün bekleniyor

İnşaat hakkında bilgi veren Vera İnşaat A.Ş. Teknik İşler Müdürü Ali Atalar, "Binada sona gelindi. 10 gün içerisinde 2 bloğu teslim edeceğiz. İç kısımları yüzde 90'ı bitmiş durumda. Tamamlandıktan sonra Adalet Bakanlığı yetkilileri gelerek gerekli incelemeler yapıp eksikliklerin giderilmesi için bilgi sunacak. Yasal süremiz devam ediyor ve şu anda bir aksilik ya da aksaklık yok. Ortalama inşaat ve çevre düzenlemesinin Ekim 2013 ayı içerisinde tamamen tamamlanması planlandı. Biz de bu süre içerisinde işleri tamamlayıp teslim edeceğiz" dedi.

Sözleşme bedeli 39 milyon 900 bin lira olan, 35 bin 51 metrekare arsa üzerinde 22 bin 828 metrekare inşaat oturum alanı olan yeni Samsun Adliye Sarayı'nda 16 istinaf, 46 adliye olmak üzere toplam 62 duruşma salonu, 1 adet adalet komisyonu başkanı odası, 111 adet hakim odası, 2 adet cumhuriyet başsavcısı odası, 75 adet cumhuriyet savcısı odası, 7 müfettiş odası, 91 yazı işleri müdürlüğü odası ve kalemi, 17 icra müdürlüğü odası ve kalemi yer alacak. Toplam 19 asansörün olacağı binada 4 adet giriş çıkış kapısı bulunacak.
Kaynak: İHA