Veysel Karani’de Çok Amaçlı Tabiat Parkı Yapılacak

Siirt’in Veysel Karani Beldesinde halkının rahat bir ortamda dinlenmelerini sağlamak ve yaban hayatı yaşam alanının artırılması amacıyla mevcut ‘Veysel karan-i Tabiat Parkı’nın 132 hektara çıkartılması planlanıyor.

Veysel Karani’de Çok Amaçlı Tabiat Parkı Yapılacak
Konu ile ilgili bilgi veren Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Amcalar, 2009 yılında tescil edilen ‘Veysel karan-i Tabiat Parkı’nın 2013 yılı faaliyet programı çerçevesinde parkın büyütülmesi için karar alındığını söyledi.

Amcalar, halkın daha geniş ve rahat bir ortamda dinlenmesi ve buna bağlı olarak yaban hayatı yaşam alanının artırılması maksadıyla, 19,3 hektar olan parkın 132 hektara çıkartılacağını bildirildi.

Amcalar, ”Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Veysel Karani Tabiat Parkı Baykan ilçe merkezine 8 km, Veysel Karani beldesine 150 metre ve ayrıca Veysel Karani türbesine 400 metre mesafede bulunuyor. Konumu itibariyle Hz. Veysel karani türbesini farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler ile hemşerilerimizin dinlenme mesire amaçlı kullanımı yanında, ziyaretçilerin doğayla baş başa bir gün geçirmelerini hedefliyoruz. Bu amaçla Tabiat Parkı’mızda ziyaretçiler park ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri otoparkın yanı sıra, ziyaretçilerin piknik, spor yürüyüş vb. faaliyetlerini yapabilmeleri için piknik masaları, banklar, kameriye-pergola, yağmur barınağı, büfe danışma, seyyar tuvalet-duş, seyyar çeşme, çocuk oyun grubu, mangal ocağı, yürüyüş yolu yapılıyor. Ayrıca, tanıtım ve ikaz levhaları, alt yapı çalışmaları, seyir terasları, gözetleme kulesi, botanik bahçe, yürüyüş yolu, basketbol, voleybol sahaları tesis edilecektir” dedi.

Proje çalışmalarının, Veysel Karani Tabiat Parkı beldenin sosyo-ekonomik yapısına büyük bir katkı sağlayacağı da ifade edildi.
Kaynak: İHA