Tkdk Karaman İl Koordinatörlüğü İlk Sözleşmesini İmzaladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman İl Koordinatörlüğü'nde 9. Başvuru Dönemi'nde sözleşmeye hak kazanan "Karaman'da Modern Süt Sığırcılığı" isimli projenin sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Tkdk Karaman İl Koordinatörlüğü İlk Sözleşmesini İmzaladı
TKDK Karaman İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen imza törenine Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, TKDK İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin ve yatırım projesi sahibi Enes Kılıç katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Murat Koca, Karaman'ın ciddi bir süt üretimine ihtiyacının olduğunu söyledi.

Diğer illerden Karaman'a süt geldiğini belirten Koca,"Şu anda Karaman'da bulunan süt işleme fabrikalarının kapasitelerinin kullanım oranı yüzde 67 olarak tespit edildi. Diğer illerden süt geliyor ama yine de bu rakam karşılanamıyor. Diğer illerden ithal hayvan alıyoruz. Demek ki yeterli üretim kapasitemiz yok ki hayvan ithal ediyoruz. Bu açığı kapatmak anlamında kurumlarımıza çok işler düşüyor. Güzel projeler üretip fonları ilimiz için kullanmamız gerekiyor" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise, konuşmasında Türkiye'nin kırsal alandaki şartlarının geliştirilmesi noktasında önemli çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Biz kırsal alana baktığımız zaman verimliliğin artması, üretim çeşitliliğinin sağlanması, kırsal alandaki şartların geliştirilmesi için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Karaman tarımsal üretim açısından olumsuz şartlara sahip bir il. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu fonlarından yararlanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

TKDK Karaman İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin de, Karaman'ı hak ettiği yere getirmek için kurum olarak çalıştıklarını belirterek, Karaman'ın lokomotif illerin arasına girmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından 2 milyon 289 bin liralık yatırım projesinin sahibi Enes Kılıç ile TKDK İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin arasında proje sözleşmesi imzalandı.
Kaynak: İHA