Karatay Mahalle Şenlikleri Sona Erdi

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından ilk olarak geçen yıl düzenlenen “Karatay Mahalle Şenliği” programlarının ikincisi bu yıl gerçekleşen final gösterisi ile sona erdi.

Karatay Mahalle Şenlikleri Sona Erdi
15 gün boyunca farklı mahallelerde süren şenlik programında çocuklar doyasıya eğlenerek tatilin tadını çıkardı. Sedirler, Çimenlik, Selim Sultan, Uluırmak, Araplar, Kalenderhane, Kumköprü, Keçeciler, Karaaslan Üzümcü, Karşehir, İstiklal, Çatalhöyük Pazar Yerleri, Tatlıcak İbrahim Sulhiye Kamanlı İlkokulu Bahçesi, Başak Taziye Evi önü ve son olarak Karkent Pazar Yeri’nde gerçekleşen Mahalle Şenlikleri’nde Karataylılar birlikteliği yaşadı. Şenliklerde geleneksel yarışmalar, orta oyunu, akrobasi gösterisi, jonklör, ateş gösterisi ve çocuklara yönelik eğlenceli oyunların sahnelendiği şenliklere çocuklar kadar büyükler de ilgi gösterdi.

15 gün süren şenliklerin sona ermesinden sonra bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, okulların tatile girdiği bir dönemde çocuklarımızın hoşuna gidecek pek çok gösterinin şenlikler kapsamında yer aldığını belirtti.

Gelecek yıllarda da bu tür mahalle şenliklerine devam edeceklerini dile getiren Hançerli, mahalle şenliklerini bu yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA