'Deryalar’ Film Çekimleri Edirne’de Başladı

Yönetmenliğini Zeynep Tor’un yaptığı, başrolünü, Talip Aydın ve Gülşah Tan’ın oynadığı ‘Deryalar’ türkü filmi Edirne’de çekiliyor.

'Deryalar’ Film Çekimleri Edirne’de Başladı
Filmin yönetmeni Zeynep Tor, ilk kez bir Rumeli, Balkan Türküsü filmi çektiğini belirterek, tarihi dokusu ve doğallığı açısından Edirne’yi uygun bulduklarını söyledi

Meriç Nehri kıyısında çekilen ‘Deryalar’ filminin dışında yönetmen Tor, bugüne kadar 35 tane türkü filmini sahneye taşıdı. Türkü filmleri hakkında bilgi veren Yönetmen Tor, “Bu filmlerin özelliği türkülerin hikayelerinden esinlenerek, oluşturulan senaryoları hayata geçirmemiz oluyor. Bu kez ‘Aman Bre Deryalar’ türküsünü çekiyoruz. Bu benim ilk Balkan, Rumeli Türkü filmim oluyor. Daha doğal doku yakalarız düşüncesiyle Edirne’yi seçtik. Tarihi dokuları temiz olarak yakalamakta biraz zorlanıyoruz. Bir tarihi bina buluyoruz, yanında uydu yada modern bir şey olmuş oluyor. Böyle tarihi dokuları bütün olarak koruyabileceğimiz, bilincine ulaşmamız önemli. Bu filmimizin çekimleri Edirne’de olacak. Eylül sezonu için hazırlanıyoruz. Deryalar filmimiz 85 dakikadan oluşuyor, içinde türkü de geçecek, bir düğün sahnemiz var. Düğüne Arif Şentürk, söz verdi, düğün çekimi sahnesinde Edirne’deki film setinde olacak” dedi.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Dernek Başkanı Bahri Dinar ve Başkan Yardımcısı Arif Meriç, film setini ziyaret ederek, sahne prova arasında oyunculara kallavi kurabiyesi ve badem ezmesi ikram etti.
Kaynak: İHA