"Survivor Kemal", Sahilde Robinson Crusoe Gibi Yaşıyor

Talaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 14 yıl önce bir arkadaşıyla piknik yapmak için geldiği bölgeyi çok sevdiğinden burada her yıl çadırda konaklayıp mayıs-eylül ayları arasında 5 ay kaldığını bildirdi.

'Survivor Kemal', Sahilde Robinson Crusoe Gibi Yaşıyor
Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesi ile Narlı köyü arasındaki sahilde 14 yıldır yaz aylarında kurduğu çadırda yaşadığı için "Survivor Kemal" olarak tanınan ve Robinson Crusoe gibi dış etkenlere pek ihtiyaç duymayan memur emeklisi Kemal Talaş, elektriğini kendisi üretiyor, balık ve yumurtayla besleniyor, radyoyu sadece müzik dinlemek için kullanıyor.

Çevresinde "Survivor Kemal" olarak tanındığını ve ilk yıllarda yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla tavuk beslediğini dile getiren Talaş, "Tavukları tilkiler yedi. Daha sonra yumurta ve balık yemeye başladım. Akşam üzeri denize açılarak balık tutuyorum. Balık tutamadığım zamanlarda ise yumurtayla besleniyorum" dedi.

Yakınında bulunan bir kaynaktan temiz su ihtiyacını giderdiğini anlatan Talaş, ilk olarak gaz lambası kullandığını, daha sonra jeneratör aldığını ancak gürültüsünden rahatsız olması nedeniyle iki güneş paneli koyduğunu belirtti.

Şimdi düşük voltajla buzdolabı çalıştırabilmek amacıyla rüzgar türbini kurduğu bilgisini veren Talaş, gelecek yıl buzdolabı almayı planladığını kaydetti.

Talaş, eşi ve çocuklarının hafta sonlarında ziyarete geldiğini ifade ederek, sabahları dağ yürüyüşü yaptığını dile getirdi.

Dağdan dönerken misafirlerine vermek amacıyla kekik topladığını söyleyen Talaş, "Sabah yürüyüşünden sonra terliyor ve denize giriyorum. Bir süre yüzdükten sonra duş alarak uyuyorum. Uyandıktan sonra hamakta kitap okuyorum. Akşam üzeri ise denize açılarak balık tutuyorum" diye konuştu.

Radyosundan sadece müzik dinlediğini belirten Talaş, ülkedeki gelişmelere ilişkin haberleri ziyarete gelenlerden öğrendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA