Kozan’da Köy ve Mahalle Muhtarlarına İftar

Adana’nın Kozan ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarına iftar yemeği verildi.

Kozan’da Köy ve Mahalle Muhtarlarına İftar
Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'e tayini çıkan kaymakam İzzettin Sevgili, yemekte muhtarlarla helalleşip vedalaştı.
Kozan Belediyesi tarafından Kozan Barajı kenarındaki İskele Restoran’da muhtarlara verilen iftar öncesi, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen ‘Derin SİS’ isimli tekne ile tur gerçekleştirildi.

Muhtarların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde bir konuşma yapan Kaymakam İzzettin Sevgili Kozan’da en uzak köyleri bile ziyaret ederek köylülerin sıkıntılarını çözmeye çalıştığını ifade ederek, “Göreve başladığım 2008 yılından bu yana ilçenin en uzak ve en mahrumiyet sayılan köylerini sık sık ziyaret ettim. O yıllarda gittiğim bazı köylerdeki vatandaşların ‘20 yıldır köyümüze ilk defa kaymakam geldi’ dediklerine şahit oldum. Öyle ki bazı köy okullarında tuvaletin olmadığını, kapılarının kırık olduğu, çatılarının yok olduğu hatta asılı bir bayrağımızın bile olmadığını görünce çok üzülmüştüm. Şükürler olsun o günden bugüne KÖYDES başta olmak üzere muhtarlarımız ve belediyemizin de desteği ile sayısız köye hizmet götürdük. Tabi hizmet ederken gösterdiğimiz birlik ve beraberliği hazmedemeyenler de oldu. Açıkça bana ‘Belediye başkanı ile kavgalı olursanız size kimse kötü demez’ şeklinde ifade bile kullandılar. Böyle bir düşünce bana göre vatan hainliği ile eşdeğerdir. Birkaç kendini bilmez sesini çok yükseltince toplumun genelinin kanaati ve düşüncesi olduğu zannediyor. Oysa toplum her zaman sağduyuludur. Seçilmiş insanlara saygı göstermek lazım çünkü onlar milletin iradesidir. Ama halkı bidon kafa ve göbeğini kaşıyan olarak gören bir zihniyet, kaymakama karşı da böyle bir baskı kurmaktan da geri durmaz fakat asla dikkate alınmazlar. Beş yıllık süre içerisinde birbirimize hakkımız geçmiştir. Benden yana hakkım helal olsun sizlerde hakkınızı helal edin” dedi.

İftar sonrası bir konuşma yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da yeni belediye yasası hakkında muhtarlara bilgi vererek artık köylülerin sadece muhtara değil bağlı bulundukları il ve ilçe belediye başkanları için de oy kullanabileceğini ve daha çok hizmet alacaklarını hatırlattı. Aydın’ın Efeler ilçesine tayini çıkan Kaymakam Sevgili’ye ilçedeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Kazım Özgan; “Sayın Kaymakamımız ilçemizde görev yaptığı süre boyunca beraber birçok köy ziyaretimiz oldu. Halkın içerisinde ve halkla beraber olan özlediğimiz bir kaymakam modeliydi. Bizimle ve diğer kurumlarla çok uyumluydu. Maalesef her zamanki şer odakları bu uyumdan rahatsız oldu. Sayın kaymakamımız hakkında 'Kozan’ın en başarısız kaymakamıydı' ifadesi kullandı. Bu ahlaksızlıktır, iftiradır. Başkanlığım boyunca çalıştığım 3 kaymakamın en iyisi İzzettin beydir. Biz belediye meclisi olarak Sayın Kaymakamımıza fahri hemşerilik beratı verme kararı aldık. İnşallah onu da en kısa zamanda kendisine takdim edeceğiz. Kendisi artık bundan sonra hemşerimizdir” dedi.

Muhtarlar ise Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili’ye beş yıllık süre içerisinde ilçeye yapmış olduğu hizmetten dolayı teşekkür ederken, kendileri onuruna düzenlenen iftar yemeğinden dolayı Başkan Özgan’a da şükranlarını sundular.
Kaynak: İHA