Küba'nın Ankara Büyükelçisi Concepcion, Eskişehir'de

ESKİŞEHİR - Küba'nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Türkiye'deki görev süresinin dolmasına kısa süre kala Eskişehir merkez Tepebaşı Belediyesi'ni ziyaret ederek, "Türkiye ile Küba kültürünün yakınlaşması için elimden geleni yaptım, benden sonra gelecek olan arkadaşımda bunu devam ettirecektir" dedi.

Büyükelçi Concepcion, eşi Maria Del Carmen Torres Brito ile birlikte Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret ederek, 4 yıllık Türkiye görevinin ağustos ayında tamamlanacağını ve Küba'nın başkenti Havana'ya döneceğini bildirdi.

Concepcion, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 4 yıl boyunca iyi deneyimler ve anılar yaşadığını belirterek Başkan Ataç'ın sadece belediye başkanı değil, kendisinin ve Küba'nın arkadaşı olduğunu söyledi.

Türkiye'de çok iyi insanlarla tanıştığını ve burada insanların kendisini evindeymiş gibi yaşamasını sağladığını ifade eden Concepcion, şöyle konuştu:

"Buraya 'hoşcakal' demek için değil, 'tekrar görüşürüz' demeye geldim. Türkiye ile Küba kültürünün yakınlaşması için elimden gelenleri yaptım, benden sonra gelecek olan arkadaşımda bunu devam ettirecektir. Eskişehir, özelikle Tepebaşı bölgesi son zamanlarda Küba ilişkilerini baya ilerletti. Başkanımız Ataç, bu iki ülke insanını yakınlaştırmak için çok çalıştı. Bunu yapmak için de kültürü kullanarak bir köprü oluşturdu, çeşitli organizasyonlar düzenlendi.

Ataç'ın çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Hem Türk insanının hem de kendi ülkem insanının birbirini tanımaya devam edeceğini, ilişkilerin gelişmesini temenni ediyorum."

Başkan Ataç da Tepebaşı Belediyesinin 2001 yılında Küba ile başlattığı ilişkilerin yıllar geçmesine rağmen devam ettiğini anlattı.

Kültür ve sanat alanında önemli işler yapıldığını dile getiren Ataç, şöyle devam etti:

"Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumlarında Küba'dan gelen sanatçılar burada çeşitli eserler yaptı, biz de Atatürk'ün ve Nazım Hikmet'in büstünü oraya götürdük. Bunların yanında birde ekonomik ilişkiler kurulsa daha iyi olacak. Kübalılar, Atatürk'e ve Kurtuluş Savaşı'na duydukları saygıyı, gittiğimde ifade ediyorlar. Sayın büyükelçimizi özleyeceğiz, ona yeni hayatında başarılar diliyorum."

Ataç, konuşmanın ardından Concepcion'a Atatürk'ün silüeti ve imzasının bulunduğu plaketin yanı sıra beraber çekildikleri fotoğraflardan oluşan tablolar hediye etti.

Kaynak: AA