Hizkonfed ve Alman Hamm Belediyesinden Ortak Proje

Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu (HİZKONFED) ile Alman Hamm Belediyesi, Engelsiz Yaşam Projesi kapsamında İzmir’de bir araya geldi.

Proje kapsamında Hamm Büyükşehir Belediyesi Sosyal Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, HİZKONFED Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’u ziyaret etti.
Hamm Büyükşehir Belediyesi Sosyal Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, İzmir Atatürk Stadı’ndaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesisine gelerek proje kapsamında HİZKONFED Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’u ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti.

Atasoy, "Almanya’nın Hamm Belediyesi, Hizmet Gönülleri Konfederasyonu’nun konuğu olarak İzmir’deler" diyerek, “Hamm Belediyesi ile konfederasyonumuz arasında yaklaşık 2 yıldır bir protokol var. Bu protokol gereği sosyal projeler yapıyoruz. Hamm Belediyesi ile yaşlılar, engelliler, gençler ve kadınlara yönelik ortak projeler üretiyoruz. Geçen ay biz Hamm’daydık. Bu ayda onlar geldi İzmir’e. Hamm Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çok gelişmiş örnek bir belediye. Hamm Belediye Başkanı Sayın Peterman da çok Türk dostu bir insan. Zaman zaman Sayın Peterman’da İzmir’e geliyor. Önümüzdeki Eylül ayında da kendisi İzmir’de olacak. Bugün ki ziyaretin sebebi ise yine bir proje ile alakalı. Bu projede engelli gençlerimiz ile ilgili bir şey düşünüyoruz. Engelli sporcu gençlerimiz 17-19 yaş arası olacak. Proje kapsamında öğrenci değişimi olacak. Engelli sporcularımız Almanya’nın yanında İngiltere ve İtalya’ya da gidecekler. Bu saydığım ülkelere giderek engelli sporcularımız müsabakalar yapacaklar. Ayrıca bu ülkelere giden sporcularımız hem o ülkenin kültürlerini öğrenecek hem de sporcularıyla kaynaşacak” dedi.

“EXPO 2020’DE BİZE DESTEK OLUYORLAR”
Hamm Belediyesi’nin EXPO 2020 sürecinde İzmir’in yanında olduğunu söyleyen Atasoy, “Hamm Belediyesi, İzmir’e EXPO 2020 adaylığında en çok destek olan kurumlardan biri. Bu çerçevede İzmir Valimiz ile de görüştüler. Daha önceden yazı olarak ilettikleri desteklerini şahsen gelerekte söylediler. Almanya'da da lobi yapıyorlar. İzmir’in EXPO 2020’yi en fazla almasını isteyen Hamm Belediyesi'dir” diye konuştu.

“PROJE KÜLTÜR VE DİYALOG ETKİLEŞİMİNİ SAĞLAYACAK”
Müller de projenin kültür etkileşimine destek sağlayacağını ve engelli sporcu gençlerini diyalog kuracağı için mutlu oldukları ifade ederek, EXPO 2020 sürecinde İzmir’e tam destek verdiklerini belirtti.

Kaynak: İHA