Ak Parti Bartın Milletvekili Tunç'dan Ziyaret

BARTIN - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ali Kalaycı'yı ziyaret etti.

Tunç, ziyarette yaptığı konuşmada, partilerinin iktidara geldiği 2002'de 257 lira olan en düşük emekli maaşının bugün 800 liraya yükseldiğini söyledi.

Türkiye'nin milli gelirini üçe katladıklarını, bunun emekli maaşlarına da yansıdığını ancak yeterli görmediklerini ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

"Ülkenin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Buna paralel olarak işçi emekli ve memur maaşlarını da artırmaya devam edeceğiz. İntibak yasası olarak bilinen düzenleme ile 2000'de MHP-DSP-ANAP koalisyon hükümetinin yol açtığı mağduriyeti de giderdik. 2013 ocak ayından itibaren emeklilerimiz yasadan faydalanmaya başladı.

Prim ödeme gün sayıları ve ödenen prim miktarları eşit olan, fakat farklı tarihlerde emekli olanların emekli aylıkları arasındaki fark giderildi. İntibak yasası ile 2000'den önce emekli olanlar da gelişme hızından pay aldı. Böylece eşitlik sağlanmış oldu. SSK emeklileri ile Bağ-Kur emeklisinin maaşlarına aylık 10 ile 350 lira arasında zam olarak yansıdı."

Tunç, İntibak Yasası'ndan 1 milyon 920 bin emeklinin istifade ettiğini, bunun da devlete yaklaşık 2,8 milyar lira maliyeti olduğunu kaydetti.

Kalaycı da, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA