Belediye Personeline ''öfke Kontrolü'' Semineri

ZONGULDAK - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Erçetin, ''Siz öfkeyi saldırganlığa, düşmanlığa dönüştürdüğünüzde, şiddet kullandığınızda kendi gündelik yaşamınızda, çevrenizde minik bir savaş hali yaratırsınız'' dedi.

Erçetin, Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''öfke kontrolü'' konulu seminerde yaptığı konuşmada, öfkenin saldırganlık olmadığını söyledi.

Öfkenin yaşanması gereken bir durum olduğunu vurgulayan Erçetin, uzmanların hiçbir şeye öfkelenmeyen bir insanın duygularında bozukluk bulunduğundan söz ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Erçetin, öfkenin insanı enerjik kılan bir şey olduğunu savunarak, "Kendimizi korumaya çalışıyoruz aslında. Onun için öfkeleniyoruz. Bu, aynı zamanda haklı kalmayı sürdürme çabasıdır. Biz haklarımızın çiğnendiğini düşündüğümüz, engellediğimiz durumda öfkeleniriz ancak iş saldırganlığa dönüştüğünde yaşanan öfke değildir" diye konuştu.

Suriye'deki olaylara değinin bir katılımcının "Savaşlarda da öfke kontrolü yapılabilir mi" sorusunu Erçetin, şöyle yanıtladı:

"Savaşı da namusuyla, haysiyetiyle yapmak lazım. Yoksa hukuk alanında savaş suçlarıyla ilgili neler olmaz? Çanakkale'de düşman kuvvetlerinden yaralanan kişileri Mehmetçiğimizin kucağında taşıdığını hatırlayın ama biz ağırlıklı olarak gündelik yaşantılarımızdan bahsediyoruz. Siz öfkeyi saldırganlığa, düşmanlığa dönüştürdüğünüzde; şiddet kullandığınızda kendi gündelik yaşamınızda ve çevrenizde minik bir savaş hali yaratırsınız.''

Seminere, belediyenin çeşitli biriminde çalışan personel katıldı.

Kaynak: AA