Tarihi Köprünün Yükü Hafifleyecek

Tokat’ın Niksar ilçesindeki tarihi Talazan Köprüsü'nün ağır vasıtaların geçişine uygun olmaması nedeni ile yeni bir köprü yapılacağı bildirildi.

Tarihi Köprünün Yükü Hafifleyecek
AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, restorasyonu tamamlanarak yeniden eski güzelliğine kavuşturulan tarihi Talazan Köprüsü ağır vasıtaların geçişine uygun olmaması nedeni ile ihtiyaç duyulan yeni bir köprü için yörenin muhtar ve il genel meclis üyeleri ile temaslarda bulunduklarını söyledi.

Yapılan girişimler sonucu köprü yapımı için ön hazırlık çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Yıldız, “Yeni köprünün yapımıyla beraber Talazan Köprüsü daha özenli korunacak. Yeni köprümüz ise ağır vasıtaların geçişine uygun olacağından, Niksar ve köylerimizin ulaşımda yaşadıkları sorunlar tamamen ortadan kalkacak. Bu anlamda AK Parti Milletvekillerimiz Dilek Yüksel, Zeyid Aslan ve Şükrü Ayalan'ın öncülük ve ilgilerine Valimiz Mustafa Taşkesen'in yapıcı yaklaşımına ve köprü yapımına yönelik talimatlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Tokat İl Özel İdaresinden gelen teknik heyetin köprü ayakları için yer göstermesiyle, zemin etüdü sondaj çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Abdullah Yıldız, “Mevcut Talazan köprüsünün alt tarafına ve Anıtlar Bölge Koruma Kurulu'nun öngördüğü mesafeye yapılacak olan yeni köprü önemli bir ihtiyaca cevap verecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA