Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kırklareli'de

KIRKLARELİ - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ay yıldızlı bayrağımızın altında istiklalimizi ve özgürlüğümüzü onurumuzla yaşamak istiyorsak, 75 milyon ülke insanı olarak birbirimizi daha çok sevmeye, kucaklamaya, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeye ihtiyacımız var" dedi.

Müezzinoğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, iftar programına katılmak üzere Kırklareli'ne geldiğini söyledi.

Üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde hemşire ihtiyacı olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Maliye Bakanlığı'ndan 2 bin kadro aldıklarını belirtti.

Daha sonra Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla buluşan Müezzinoğlu, vatandaşlara sigara içmemeleri konusunda nasihatlarda bulundu.

Müezzinoğlu, Kırklareli Devlet Hastanesi'nde inceleme yaparak, hastaları ziyaret etti.

Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nce festival alanında kurulan iftar çadırını da ziyaret eden Müezzinoğlu, burada, ramazanın rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğunu belirtti.

Ramazanın Kırklareli'ne, bölgeye, ülkeye ve İslam alemine daha çok huzur, barış, sevgi getirmesi dileğinde bulunan Müezzinoğlu, "Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül dost ister, kahve bahane. Hiç kimse bu akşam buraya karnını doyurmak için gelmiyor. Herkesin evinde iki yudum ekmek, bir çorba var. Ama gönül dost istiyor. İftar sofrası bahane. Sevgi, paylaşarak çoğalan, büyüyen bir duygudur" şeklinde konuştu.

Kapısı çalınmayan bir yaşlı, hatırı sorulmayan bir engelli, hasta veya dertli varsa, onun sıkıntısını paylaşmanın, sahip olunan medeniyetin bir gereği olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu inanç değerleri ile birbirimizi daha çok sevmek, birlikte sevgimizi büyütmek, birlikte güçlü bir Türkiye'yi oluşturmak istiyoruz. Güçlü Türkiye ve o büyük Türk milletini geleceğe el birliğiyle taşıyacağız. AK Parti iktidarı olarak gerek eğitimde, gerek sağlıkta, ekonomide, hangi kalemde olursa olsun birçok alanda çok önemli başarılar elde ettik. Ama hedefimiz daha ilerisi. Kırklareli'ne daha güzel hastaneleri kazandıracağız."

Müezzinoğlu, kardeşlik duygularının güçlendirilmesinin önemine işaret ederek, "Ay yıldızlı bayrağımızın altında istiklalimizi ve özgürlüğümüzü onurumuzla yaşamak istiyorsak, 75 milyon ülke insanı olarak birbirimizi daha çok sevmeye, kucaklamaya, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: AA