5'inci yüz naklinde ilk adım tamam

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan Türkiye'nin 5. yüz nakli operasyonu başarıyla tamamlandı.

5'inci yüz naklinde ilk adım tamam
Muğla'da beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından yüzü bağışlanan Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzü Recep Sert'e 6.5 saat süren operasyonla nakledildi.

Türkiye'nin 5'inci yüz nakli, Antalya'da yapıldı.

Muğla'daki tatili sırasında denizde yüzerken fenalaşıp ölen Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 6.5 saat süren operasyonla Recep Sert'e nakledildi.

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin gerçekleştirdiği saat 08.00'de başlayan ameliyat, saat 14.30'da sona erdi.
5'inci yüz naklinde ilk adım tamam

OPERASYON SÜRECİ

Türkiye'nin ilk yüz naklini 20 Ocak 2012 tarihinde Uğur Acar'a, 4'üncü nakli ise Turan Çolak'a yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, 5'inci yüz nakli operasyonuna sabah saatlerinde başlandı.

Muğla'da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı Andrzej Kucza'nın yüzü, Recep Sert adlı hastaya nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, yaklaşık 4 saat süren operasyonla Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünü Muğla Yücelen Hastanesi'nde başarılı bir operasyonla aldı.

Ekiptekiler operasyon çıkışında koşarak kendilerini bekleyen özel araçla Dalaman Havalimanında bekleyen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Antalya'da yüzü nakletmek üzere hastaneden ayrıldı.

Hastane çıkışında gazetecilerin 'operasyon nasıl geçti ' sorusuna Prof. Dr. Özkan, "Çok başarılı bir operasyon geçti. Çok acil hastamıza yüzü yetiştirmemiz gerekiyor. Kusura bakmayın yetişmeliyiz" yanıtını verdi.

Ekip saat 07.30 sıralarında Antalya'ya indi. Burada sorulara yanıt vermeyen Özkan hastaneye giderek ameliyata girdi.

Öte yandan, Polonyalı turist Andrzej Kucza için iki adet yüz silikonu hazırlandığı, ailenin tercihinin ardından kadavranın yüzünün silikonla kaplanacağı öğrenildi.

BEYİN ÖLÜMÜ VE DOKU TESTİ

Tatilini geçirdiği Akyaka beldesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren ve Muğla Yücelen Hastanesine kaldırılan 42 yaşındaki Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın beyin ölümü gerçekleşmişti ve aile Kucza'nın organlarını bağışlama kararı almıştı.

Yüzü de bağışlanan Polonyalı Kucza'nın doku testlerinin iki hastaya uyum gösterdiği, ekibin Bursalı olan ancak İzmir'de yaşayan 27 yaşındaki Recep Sert'te karar kıldığı açıklanmıştı.