Ilıcak'tan Kocasakal'a: 'Darbeci Baro'

Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak'ın, İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal'a "Darbeci Baro" demesi canlı yayında gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

Ilıcak'tan Kocasakal'a: 'Darbeci Baro'
CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programının dünkü bölümünde Balyoz Darbe Planı kararı tartışıldı. Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Avukat Celal Ülgen, Gazeteci Prof. Dr. Mehmet Altan ve Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan'un konuk olduğu programa Ilıcak'ın Kocasakal'a 'Darbeci Baro' sözü damgasını vurdu.

Ilıcak'ın bu sözü üzerine çılgına dönen Kocasakal, 'Onu aynen size iade ediyorum. Siz her devrin insanısız. Öyle İstanbul Barosu'na darbeci demek kimsenin hakkı ve haddi
değildir' dedi.

Mehmet Altan'ın araya girmesi üzerine ise Kocasakal, 'Bana 'Darbeci' derse, 'Darbeci Baro' derse bu şekilde yanıtını alır' diye çıkıştı.

Celal Ülgen de Ilıcak'a, 'Bazı şeyler sizi çok acıtıyor değil mi?' diye sordu.

Bunun üzerine araya giren Şirin Payzın, 'Celal Bey lütfen rica ediyorum, müsade edersiniz bu şahsi tartışmayı burada bitirmek istiyorum' şeklinde konuştu.
 
Ilıcak ise, 'Siz darbecileri savunuyorsunuz' karşılığını verdi.

'Ben darbecileri savunmuyorum' diyen Kocasakal, 'Ben herkesin, asker de olsa darbeye teşebbüs dahi etmiş olsa adil yargılanma hakkını savunuyorum' diye konuştu.

SUNUCUDAN KONUKLARINA FIRÇA

Bu tartışmayı yatıştırmakta zorlanan Şirin Payzın adeta konuklarını fırçaladı. Payzın, 'Şu anda bizi ekran başında izleyip yargıtay sürecini anlamaya çalışan seyircilerimiz şahsi tartışma izliyorlar. Bu hem savunma için problem hem taraflı olanlar için problem hem burada izleyen gazeteciler için problem. Çok rica edeceğim davaya geri dönelim. Herkes şahsi meselesini buradan çıkınca halletsin' dedi. BEYAZ GAZETE