Hafızlık Kur'an Kursu İkinci Mezununu Verdi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 2 yıl önce kurulan ve oldukça başarılı bir şekilde faaliyetini sürdüren Abdurrahman Gazi Hafızlık Kur'an Kursu bu yıl 2'inci mezununu vermenin heyecanını yaşadı.

Hafızlık Kur'an Kursu İkinci Mezununu Verdi
14 aylık eğitiminin ardından hafız olan Özcan Aydın'ı kurs yetkilileri ve arkadaşları tebrik etti. Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, Abdurrahman Gazi Hafızlık Kur'an Kursu'nun bu yıl 2'inci mezununu vermesinden dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, "Bu hafızımız aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Siirt'te düzenlenen ‘Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarı göstererek hafızlık belgesini de almıştır. Hafızımız Özcan Aydın bu kursumuzun da ilk öğrencisidir. Hafızımız sıfırdan başlayarak hıfzını tamamladı. Öğrencimiz için büyük bir başarı. Kursumuz açısından da önemli bir başarıdır. Kursumuz ilk meyvelerini vermeye başladı.

İnşallah bu yılın sonunda bu sayımız daha da artacak. 6-7 hafız mezun etmeyi planladık. İnşallah ekim ayında da bir mezuniyet merasimi yapmayı düşünüyoruz. Hafızlık müessesesi önemlidir. İslam alimlerinin hemen hemen tamamına göre Kur'an ezberlemek toplumda farz-ı kifayedir. Yani toplumda bir kesimin Kur'an ezberlemesi ve hafız yetiştirmesi gerekiyor. Dinimize göre de zorunludur. Kur'an kursumuzda hafız yetiştiriyor olmamız, inşallah toplumun genelini sorumluluktan kurtarmıştır. Hafızlığın önemi toplumda yeterince anlaşılmadığı kanaatindeyiz. Yavaş yavaş bu yerleşecek. Hz. Peygamber (s.a.s) döneminde sahabe toplumunda nerdeyse herkes hafızdı. Her evde bir hafız yetişmesi gerekiyor. Bizde hafızlık müessesemizi ayakta tutmaya çalışacağız. Ahlat'ta da oldukça güzel bir manevi hava var. İnşallah halkımız hafızlık kursumuzu, Kur'an kurslarımıza sahip çıkacaklar. Hafız yetiştiren bu Kur'an kursumuza herkes sahip çıksın. Herkes bir hafızın yetişmesini üstlensin. Kendi çocuklarımız hafız olamıyorsa en azından burada yetişen çocuklara sahip olmak suretiyle herkes bir hafız yetiştirsin. Hafızlık kursumuzu daha da genişleterek kapasitesini artırmak istiyoruz. Şu anda Abdurrahman Gazi Kur'an Kursumuzda 28 yatılı öğrencimiz var. Hepside hafızlık çalışıyor. Biz sadece Ahlat'ta hitap etmiyoruz. Türkiye'nin farklı yerlerinden bize gelen öğrenciler var. Biz bu öğrencilerimize burada her türlü ilgiyi gösteriyoruz. En güzel şekilde yetişerek hafızlıklarını tamamlamaları için yardımcı oluyoruz. Geçen yıl da bir hafız mezun etmiştik. Bu yıl 2'inci hafızımızı mezun ettik. Fakat bu mezunumuz sıfırdan başlayarak büyük bir başarıyla mezun oldu. İnşallah bundan sonra eğitimine devam edecek. Toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir hoca olacaktır. Ayrıca Ramazan ayı boyunca hafızlarımız camilerde mukabele okuyorlar. Hafızların camilere gidiş gelişlerini ise Ahlat Belediyesi’nin tahsis ettiği araç ile yapıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'a teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA