Ergani Kaymakamı Yılmaz, Üçüzlere Sahip Çıktı

DİYARBAKIR - Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, ekonomik sıkıntı yaşayan bir ailenin üçüz bebeklerine sahip çıktı.

Menderes Mahalles'inde oturan İrfan ve Devra Bartan çiftinin 1 Nisan'da üçüz bebekleri dünyaya geldi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle üçüzlerine bakmakta zorlanan çift yardım için Ergani Kaymakamlığı'na başvurdu.

Bunun üzerine Kaymakam Yılmaz, aileyi evinde ziyaret ederek bir süre görüştü.

Yılmaz, kaymakamlık olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden bebeklerin bir yıllık mama ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek, "Bunun yanında bebeklerin her türlü sağlık giderleri için gereken yardımı da aileye sağlayacağız. Aylık olarak bebeklerimizin mamalarını ailemize teslim edeceğiz. Şimdi de bebeklerimize birtakım giyecek ile banyo malzemesi yardımı yaptık" dedi.

Baba Bartan ise Yılmaz'a teşekkür ederek, "İnşaatlarda geçici işlerde çalışıyorum. Her zaman iş bulamıyorum. Bu yüzden üçüzlere bakamıyorum. Tedavi olduktan sonra 2 erkek, 1 kız çocuğumuz oldu. Ecrin kızımın kalbi delik ve Bünyamin de kasığından ameliyat oldu. Bir anda maddi olarak zor durumda kaldım. Çocuklarımın masraflarını kaymakamlığın yardımları ile karşılayacağım. Mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: AA