Bayburt'ta Yaz Kuran Kurslarına İlgi

BAYBURT - Diyanet İşleri Başkanlığının, ''Gel Bu Yaz Kuran-ı Gönlüne Yaz'' sloganı ile başlatılan kurslara yoğun ilgi olduğu belirtildi.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene kurslara büyük ilgi olduğunu belirterek, ihtiyacı öğretici açısından karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

Aksoy, ihtiyacı karşılamak için dışarıdan da görevlendirme yaptıklarını ifade ederek, "Buna rağmen yine de ihtiyaca cevap veremiyoruz. İmam Hatip Lisesi mezunu ve hafız olan ya da yeterliliği olanları kurslarda görevlendiriyoruz. Bu kişilerin sigortasını yapıyoruz, ek ders ücreti veriyoruz. Görevlendirme yaptığımız kişi sayısı 250'nin üzerinde'' dedi.

Kurslara katılacak öğrenci sayısının 5 bin civarında olmasını beklediklerini anlatan Aksoy, "4 bin öğrenci yaz Kuran kurslarımıza devam ediyor. İnşallah hocalarımızın da gayretleriyle evlatlarımız Kuran-ı gönüllerine yazacaklar. Camilerimiz adeta çocuk açtı. Camilerimizin her yerinde minberinde, bahçesinde çocuklarımız var'' diye konuştu.

Aksoy, 24 Haziran'da başlayan kursların 23 Ağustos'da sona ereceğini söyledi.

Kaynak: AA