İstanbul İl Genel Meclis Üyelerinden Bitlis’e Ziyaret

Dostluk ve kardeşlik ziyaretleri kapsamında Bitlis’e gelen İstanbul İl Genel Meclis üyeler, Bitlis’in Tatvan ilçesinde verilen yemekte bir araya geldiler.

İstanbul İl Genel Meclis Üyelerinden Bitlis’e Ziyaret
Tatvan’da bir restoranda verilen yemekte Bitlis protokolüyle bir araya gelen ekip Bitlis ve Bitlis ziyaretinden duyduklarını memnuniyeti dile getirdiler. Yemekte bir konuşma yapan İstanbul İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Yıldız, Bitlis’te ve Bitlislilerle birlikte olmanın hem mutluluğunu hem de gururunu yaşadıklarını söyledi.

İstanbul’dan Bitlis’e selam getirdiklerini ifade eden Başkan Vekili Yıldız, “İstanbul’da dostluk getirdik. İstanbul İl Genel Meclis üyesi 155 üyemiz var. Ve bu üyelerimizden 70’i şuan Bitlis’e geldi. Diğer üyelerimizde selamlarını gönderdi. Bizler İstanbul’da çok güzel şeyler yaptık. İstanbul güzel şeyleri hak ediyordu. Bu güzel çalışmalar arasında yapmış olduğumuz en güzel çalışmalardan biri de dostluğumuzun pekişmesi için düzenlediğimiz yemek ve geziler oldu. Bu günde Bitlis’e bir gezi gerçekleştirdik. Bitlis’i gerçekten çok beğendik. Bitlis insanının o samimiyetini çok beğendik. İnanıyorum ki güzel bir gezi programı olacak” dedi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, kendisinin de Bitlis Valiliği öncesinde İstanbul Bağcılar da kaymakamlık yaptığını hatırlatarak, “Bende Bitlis’e İstanbul’dan geldim. Bu günde İstanbul’da ki dostlarımla bir araya gelmekten mutluluk duydum. Söz konusu dostluk olduğunda yer ve mekanının çok ta önemi olmuyor. İster Bitlis olsun, İster Tiflis olsun, ister İstanbul olsun mühim olan dostluklardır. Bu bağlamda bizde bu gün Bitlis’te bulunuyoruz. Bitlis, yetiştirdiği şahsiyetleriyle, evliyalarıyla ve yapısıyla özel bir şehir. Bu yüzden Bitlis her geçen gün hak ettiği konuma gelecektir. Bizlerde bunun için varız. İnsanların en yararlısı insanlar için yararlı olandır diyoruz. Bu bağlamda bizlerde Bitlis’e ve Bitlisli kardeşlerimize yararlı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da, Bitlis belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi vererek yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı. Bitlis Belediyesini el makbuzuyla tahsilat yapan bir yapıdan devraldıklarını anlatan Başkan Alaydın, “Bitlis Belediyesini devir aldığımızda halen makbuzla tahsilat yapılıyordu. Ancak bu gün tüm işlemler tamamen bilgisayar ortamında ve en güvenli şekilde yapılıyor. Bitlis’te güzel iller yaptık yapmaya devam ediyoruz. Amacımız bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak. Bunun içinde yatırımlara önem veriyoruz. Şu anda inşaatı devam eden bir hal binamız var. İlk belediyeye başladığımızda Bitlis İstanbul’a benzemez dediler. Bizde bizim Bitlis’i İstanbul’a benzetmeyeceğimizi aksine Bitlis’i Paris yapacağımız söyledik. Ve bu gün baktığımızda Bitlis’ yapmış olduğumuz hal binası İstanbul’da bile yok. Sosyal belediyecilik anlamında çok şey imza attık. Bitlis’te 4 yılda yapılan hizmetler Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetlerden daha fazla. Son 4 yılda yaptığımız hizmet 30 yıl boyunca yapılan hizmetten daha fazladır. Bitlis’te güzel gelimleler oluyor, güzel işler yapılıyor. İnşallah yapılmaya da devam edilecektir” dedi.

İstanbul İl Genel Meclis Üyeleri bu gün ise Nemrut Krater Gölü gezisi, akabinde Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini ziyaret edecek. Akşam 20:00’da ise Bitlis Polis Evinde düzenlenecek olan Bitlis muhabbet geceleri programına katılacaklar.
Kaynak: İHA