Muğla'da Mobil Şişme Çadır Hastane Kurulum Tatbikatı

Muğla - Muğla'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından mobil şişme çadır hastane kurulum tatbikatı yapıldı.

Kışla Parkı'nda yapılan tatbikatta gazetecilere açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, toplam 506 metrekarelik bir alana sahip çadırda, her türlü acil müdahaleyi yapabileceklerini söyledi.

UMKE ekibinin Muğla'da 2004 yılında kurulduğunu belirten Tekin, "Mobil şişme çadır hastane 2012'de Muğla'ya geldi. Çadırların ve ekipmanların çürüme ihtimali olabileceği için bakanlığımız her yıl çadırın kurulması ve personellerin çadır kurulumunun öğrenmesini istedi. Çadır hastanemizde nükleer, kimyasal olaylarda ilk müdahaleyi yapabileceğimiz iki ünite olmak üzere laboratuvardan ameliyathanesine kadar 8 ünite bulunuyor" dedi.

Tekin, profesyonel bir ekiple çalıştıklarının ve UMKE'nin olası bir afet durumunda hazır durumda olduğunu dile getirdi. UMKE'nin 2 uzman, 8 pratisyen hekim, 44 diğer sağlık personeliyle 54 sağlık personelinden oluştuğunu kaydeden Tekin, şöyle konuştu:

"Ekibimiz daha önce Van depremi, Somali'de yaşanan kuraklık ve Japonya'daki tsunami olaylarında hayat kurtardı. Ekibimiz, deprem, sel baskını ve diğer bütün yaşanabilecek afetlerle ilgili bilgi ve tecrübe sahibi. Hepsi hastanemizde farklı bölümlerde görev alıyor. Olası olaylarda gönüllü olarak kurtarma ekibine katılarak hayat kurtarıyorlar."

Kaynak: AA