Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni

Gümüşhane - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, "Son günlerde gerçekleşen üzücü olaylarda meydana gelen zarar 70 milyon lirayı aşmıştır. Bu rakam üniversitemizin bir yıllık bütçesinden daha fazladır" dedi.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunun 8. dönem mezuniyet törenine Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, öğrenciler ile veliler katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin tarihten itibaren güzel insanlar yetiştirdiğini belirterek, "Türk milletinin hasletindedir, herkes yetiştiği beldeyle övünür. Gümüşhane'de bunun ileri örneklerini görürsünüz." diye konuştu.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Mayda, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük illerde özel üniversitelerde yetişen öğrencilerle iş yarışına gireceksiniz. İyi hazırlanırsanız, disiplinli çalışırsanız başarının önünde hiçbir engel yoktur. En iyi meslek ve makama sahip olabilirsiniz. Ancak analitik bir düşünce, orijinallik istenir. Kendinize güvenin ve iddialı olun. Önümüzdeki yıl eğitim kadromuz inşallah 13 bine ulaşacak. Gümüşhane'nin marka şehir olmasını istiyoruz."

-"Ülkemizin refah ve istikrarını bozmaya dönük bütün olayları iyi analiz etmeliyiz"

Rektör Prof. Dr. Günaydın, dünyadaki bütün uğraşıların bireylerin ve toplumların refah ve mutluluğu için olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bireylerin ve toplumların mutluluğu için en iyi çözüm yolu eğitimdir. Eğitim, insanlığın var olduğu günden bugüne kadar insanları meşgul eden en önemli sorun olmuş ve olmaya da devam edecektir. Aynı şekilde ülkeler savaşlar yoluyla ganimet elde etme yerine vatandaşlarını eğitmiş olsalardı bugün çok daha mutlu bir dünyada yaşıyor olacaktık."

Günaydın, ifade ve hak aramanın demokratik ülkelerde olan ve olması da gereken bir hak olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Ancak asla şiddet bunun bir parçası olmamalıdır. Neye hizmet ettiğimizin, kimlerin ne yapmak istediğinin, kazandıklarımızın ve kaybettiklerimizin farkında olmalıyız. Son günlerde gerçekleşen üzücü olaylarda meydana gelen zarar 70 milyon lirayı aşmıştır. Bu rakam üniversitemizin bir yıllık bütçesinden daha fazladır. Bu söylediklerim kamu ya da şahsi mallarda gerçekleşen tahribatın faturasıdır. Buna borsadaki kaybımız, kur ve faiz artışından kaynaklanan kayıplar, turizmdeki yüzde 30'a varan iptaller ve en önemlisi ülkemizin istikrarı ve imajında meydana gelen tahribat eklenince kayıplarımız katlanarak büyümektedir. Bütün bunların refah kaybımız olduğunu unutmamalıyız. Zira son yıllarda ülkemizde istikrar ve büyüme olmasaydı her ile üniversite kurulamayacak ve siz değerli gençlerimiz öğrenim alamayacaktı. Ülkemizin refah ve istikrarını bozmaya dönük bütün olayları iyi analiz etmeli, refahımızın ve geleceğimizin çalınmasına müsaade etmemeliyiz. Hak talebimizi ve görüşümüzü gündeme taşımayı çağdaş insana yakışır ve demokratik bir şekilde yapmalıyız."

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Kelkit'in kendisine göre dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu anlatarak, "Kelkit benim doğup büyüdüğüm, havasını, suyunu, kokusunu her zaman hayalimde taşıdığım, özlediğim, benim ölçülerime göre dünyanın en güzel yerlerinden birisidir. Gerek Ağalık Yaylası'nın yanık sesli kızları, gerek Karaçayır'ın yiğit delikanlıları emsalsiz birer Kelkitli'dir" diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doğan, "İlla 'ben yeniden fakülte okuyacağım' diye öğrenciliğe soyunmaya kalkmayın. İki yıllık yüksek öğrenim ile fakülte öğrenimi arasında çok büyük fark yoktur. Sizin kendinize güveniniz, başarmanız her şeyden daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

Okul birincisi Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Gizem Kazak'ın konuşmasının ardından, 164 öğrenciye diplomaları verildi.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği tören, halk oyunları gösterisinin ardından öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA