Atso, Uluslararası Antalya Üniversitesi İle Ortak Projeler Üretecek

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Gürbüz ile Mütevelli Heyet Üyeleri Ufuk Cömertoğlu ve Zeki Taşçı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ın konuğu oldu.

Atso, Uluslararası Antalya Üniversitesi İle Ortak Projeler Üretecek
ATSO Başkanı Budak’ı yeniden göreve seçilmesinden dolayı tebrik eden Rektör Gürbüz, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaş ortalaması 35 olan genç ve uluslararası tecrübeye sahip akademisyen kadrolarının bulunduğunu belirten Gürbüz, son olarak Mimarlık Fakültesi’ni açtıklarını ve üniversiteye giriş sınavında Türkiye derecesi alan öğrencileri üniversiteye kazandırdıklarını söyledi.

Hedeflerinin üniversite bünyesinde “Antalya Teknoloji Merkezi” kurmak olduğunu belirten Gürbüz, “Amacımız lokomotif sektörler olan tarım, turizm ve sağlık başta olmak üzere Antalya’ya artı değer katacak projeler üretmek. Merkezi kurgularken, Antalya OSB’nin ihtiyaçlarını da göz önünde tutuyoruz” dedi.

MBA programının büyük ilgi ile karşılandığını belirten Rektör Gürbüz, Sürekli Eğitim Merkezi’ni hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını da ifade etti.

ÜNİVERSİTE VE İŞ DÜNYASI İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerle ve iş dünyası arasında işbirliğini önemsediklerini belirten Budak, “Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bir teknoloji merkezi kurmak için çaba sarf ediyoruz. Katma değeri yüksek üretim yapmak için AR-GE çalışmalarına büyük önem vermek gerekiyor. İş dünyasının dinamizmi ve sermayesi ile bilimin gücünü bir araya getirdiğimiz zaman Antalya iş dünyasının katma değeri ve rekabet gücü artacak, hem Antalya hem de ülke ekonomisi kazanacaktır. Ayrıca üniversitelerimizin yüksek lisans ve doktora öğrencileri tez konularını iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda seçebilirler. Biz bu tür çalışmalara Oda olarak destek verebiliriz. Sektör sorunlarının bilimsel çalışmalarla masaya yatırılması ve çözümler üretilmesi hem bilimsel literatüre hem de işletmelerimize büyük katkılar sağlayacaktır. Aynı zamanda üniversite-iş dünyası işbirliğinin bağları kuvvetlenecektir. Oda olarak öğrencilerle iş adamlarımızı da bir araya getirebiliriz. Biz üniversite-iş dünyası işbirliğine hizmet eden her türlü girişime destek vermeye açığız” diye konuştu.

ATSO bünyesinde üye ve çalışanlarına yönelik eğitimler gerçekleştiren ATSO Akademi hakkında da bilgiler veren Budak, bu konuda üniversitelerin akademik kadrolarından olabildiğince fazla yararlanmak istediklerini söyledi.

ATSO’nun öncülüğünde gerçekleşen UMEM Beceri 10 ve ATSO Mesleki Sertifikasyon Merkezi projeleri hakkında da bilgi veren Budak, Rektör Gürbüz’e “Geçmişten Günümüze ATSO” kitabı hediye etti.
Kaynak: İHA