Urla'da Organik Pazar Açıldı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği işbirliğiyle "Ekopazar Urla" organik ürün pazarı, Urla'da açıldı.

Ekopazar Urla'nın eski Tamirhane binasındaki açılışına, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Park Bahçeler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar, Ekolojik Tarım Organizasyonu Başkanı Atila Ertem, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, ekolojik ürünlere ilginin her geçen gün artttığını, Ekopazar Urla'nın da organik üretici ile tüketiciyi aracısız bir araya getireceğini ifade etti.

Ekopazar'ın her çarşamba Urla ve çevresine hizmet vereceğini bildiren Karaosmanoğlu, "Doğaya saygılı organik üretime destek vermek ve ekolojik ürünler kullanmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır" dedi.

Ekolojik Tarım Organizasyonu Başkanı Atila Ertem, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi'nin öncülüğünde 5 yıl önce, "Yarımada'da Organik Tarım Projesi" kapsamında ilçede gönüllü üreticilere eğitim vererek yola çıktıklarını ve bu günlere geldiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Ekopazar Urla Organik Pazarı'nın açılış kurdelesi kesildi.

Sertifikalı ürünlerin yer alacağı pazarda ürünlerin kontrolünün ETO tarafından düzenli olarak yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA