Karar Alma Süreçlerine Aktif Katılım Hedefleniyor

Bursa Kent Konseyi’nin (BKK) ortağı olduğu, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda yürütülen ‘Karar Alma Süreçlerine Katılım için Bursa’da Kamu-STK Diyalogunun Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında atölye çalışmaları devam ediyor.

Karar Alma Süreçlerine Aktif Katılım Hedefleniyor
İçişleri Bakanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan proje, SOMER koordinasyonunda Bursa Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında engelliler, gençler, kadınlar, çocuklar ve çevre başlıklarında gerçekleştirilen atölye çalışmalarında sivil toplum kuruluşlarıyla kamu arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesini hedefliyor. 50 STK’dan 150 kişi ve yerel yönetimler başta olmak üzere 30 kamu kurumundan 100 kişinin katıldığı ‘katılım ve kurumlar arası iletişim’ konulu atölye çalışmalarının moderatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden gelen eğitmenler yapıyor.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, projede Bursa’da kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasında diyalogun geliştirilmesi ve STK’ların kamu karar alma süreçlerine katılımına yönelik mekanizmaların iyileştirilmesinin hedeflendiğini anlattı.
Kaynak: İHA