Kitabında Harp Okulu Öğrencilerinin Dramını Anlattı

Bursalı Gazeteci Mustafa Türe’nin ilk romanı, ‘Darağacında Yitirilen Hayaller’ okurla buluştu.

Kitap, 22 Şubat 1962 ve 21 Mayıs 1963’te Albay Talat Aydemir’in öncülüğünde gerçekleştirilen ihtilal girişimleri sonucunda Harp Okulu öğrencilerinin yaşadıklarını anlatıyor.

Sokak Kitapları Yayıncılık’tan çıkan romanında Türe, yakın tarihimizde iz bırakan bir ihtilal girişiminin izdüşümündeki 1459 Harp Okulu öğrencisinin hazin sonundan yola çıkarak, 1459 dramdan biri durumundaki genç subay adayı babasının yaşadığı drama yer veriyor.

Karakter analizleri, yer betimlemeleri ile okuru olabildiğince romana ortak edebilmenin üslubu içerisinde olmaya özen gösterdiğini belirten Türe, “22 Şubat 1962 ve 21 Mayıs 1963’te Albay Talat Aydemir’in öncülüğünde gerçekleştirilen ihtilal girişimlerinin trajik sonuçlarından biri de Harp Okulu öğrencilerinin okullarıyla ilişkilerinin kesilmesi oldu. Geleceklerini, subaylık hayalleri üzerine bina eden 1.459 Harp Okulu öğrencisinin hazin sonu, pek çok dramı da beraberinde getirdi. Kaleme almaya gayret ettiğim bu romanda, 1458 Harp Okulu öğrencisiyle aynı kaderi paylaşan canım babacığımın subaylık tutkusunu, bu uğurdaki mücadelelerini, subaylık idealinin avuçlarının arasından kayıp gitmesiyle içine düştüğü ruh halini yansıtmaya çalıştım.” diye konuştu.

Yaşamın her anında karşılaşılabilecek hayal kırıklıklarının insan ruhunda neden olabileceği travmalar karşısında hayata tutunabilmenin gelgitlerle dolu mücadelesinden esintilerin de yer aldığı kitap, kitapevleri ile internet ortamında e-kitap satışında bulunan internet sitelerinde okurun ilgisine sunuldu.

Kitapların satışından elde edilecek gelir ONKO-DAY’a (Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği) bağışlanacak.
Kaynak: İHA