Malatya’dan Çanakkale’ye 40 Öğrenci Gönderildi

Malatya’dan kırk öğrenci, Çanakkale’ye uğurlandı.

Malatya’dan Çanakkale’ye 40 Öğrenci Gönderildi
Vali Yardımcısı Latif Memiş de uğurlama programına katılarak basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Öğrencilerin Çanakkale Destanı’nın önemini kavramaları ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla düzenlenen bu tür gezilerin önemine temas eden Memiş, “Aralarında birçoğunun görmediği Çanakkale’de ecdat yadigarı eserleri görüp, şehit kanları ile sulanmış topraklara bizzat basarak, milli ve manevi duyguları tadacaklar” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz de, şöyle konuştu: “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Gelibolu Yarımadasına gezi düzenlenmektedir. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na düzenlenen geziye 81 ilden öğrenciler katılacaktır. Çanakkale gezisine Doğa Koruma ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğümüze bağlı 14 ilden toplam 550 kişi katılmıştır. 28 Mayıs 2013 tarihinde Siirt, 30 Mayıs 2013 tarihinde Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa illerimizden öğrenciler hava yolu ile Çanakkale gezisine katılmış ve memnun bir şekilde evlerine dönmüştür. 2 Haziran 2013 tarihinde Malatya, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Tunceli illerimiz hava yolu ile Çanakkale gezisine katılacaktır. Sivas, Şırnak ve Kahramanmaraş illeri ise 6 Haziran 2013 tarihinde Çanakkale gezisine katılacaktır. Gezi programı kapsamında ilimizde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, muhtelif liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarından toplam 40 öğrenci ve öğretmenin geziye katılması sağlandı. Ayrıca, iki kurum personeli geziye iştirak edecektir.”
Kafilenin hava yolu ile Çanakkale’ye gideceğini belirten Deligöz, şunları söyledi: "2-4 Haziran 2013 tarihleri arasında Çanakkale’de ziyaretlerde bulunacak ve 4 Haziran 2013 tarihinde döneceklerdir. Doğa Koruma ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğümüz tarafından yaptırılan tişört, şapka ve Türk bayrakları öğrenci kafilesine dağıtılmıştır. Ayrıca, gezi boyunca kafilenin ulaşım, yeme, içme, konaklama gibi her türlü ihtiyaçları Bakanlığımızca karşılanacaktır.”
Öğrencileri uğurlamaya gelen Bahçebaşı Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Karaçelik de, öğrencilerin böyle yerleri görmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Çanakkale Destanının önemini kavramaları ve bu yolla millî şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla Gelibolu'ya götürülecek kafile, Kocadere Çadırlı kamp alanında konaklayacak. Kafileye, Gelibolu Yarımadası ile Millî Park içindeki anıt, müze, savaş alanları ve Millî Park gezdirilecek. Geziye giden öğrenciler de, kendilerine böyle bir imkanı sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na teşekkür etti.Birçok öğrenci, ilk kez Çanakkale’yi göreceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA