Ansiad, Vergi Rekortmenlerini Ödüllendirdi

ANTALYA - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği , 2012 yılı vergilendirme dönemi için en fazla vergi tahakkuk ettirilen ilk 100 mükellef arasında bulunan üyelerini birer takdir belgesiyle ödüllendirdi.

Kentte bir otelde düzenlenen törende konuşan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, bir ülkenin sürdürülebilir büyümesi ve sosyal adaletin sağlanmasının, adaletli bir vergi sistemi ve iş adamları başta olmak üzere herkesin vergi sorumluluğuna sahip olmasından geçtiğini söyledi.

ANSİAD'ın, vergi sorumluluğu konusunda öncü olduğunu belirten Eroğlu, "Üyelerimizin 2012 yılı vergilendirme döneminde ilk 100 arasında olmasından gurur duyuyoruz. Bütün üyelerimize daha fazla başarı, daha yüksek kazanç ve daha yüksek vergi diliyoruz. ANSİAD üyelerinin gelişmesi, Antalya'nın gelişmesidir" dedi.

Türkiye'de vergi tabanının yeterince geniş olmaması nedeniyle vergi yükünün, kayıtlı ekonomi üzerinde kaldığını ifade eden Eroğlu, vergi reformunun uzun yıllardır beklendiğini vurguladı.

Halen bir tasarı olan reformun doğru yönde ilerlemesi için kendileriyle istişare edilerek daha fazla zaman kaybedilmeden gündeme gelmesini beklediklerini dile getiren Eroğlu, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerden endişelendiklerini anlattı. Eroğlu, bu gelişmelerden duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Bu olayları daha fazla büyütmeden, sağduyu, hoşgörü, empati ve uzlaşmayla Türk demokrasisinin olgunlaşması ve Türkiye'nin imajının güçlenmesi yönünde bir fırsata çevirmek mümkündür" diye konuştu.

Türkiye'nin yenilikçi, çevreci, sorumlu, dürüst, vergisini veren girişimcilerle kalkınabileceğini belirten Eroğlu, vergi ödülleriyle bu konuya bir kez daha dikkati çektiklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra, ilk 100'e giren, kurumlar vergisinde 13 şirketin temsilcilerine, gayrimenkul sermaye iradı ile gelir vergisinde ikişer kişiye birer takdir belgesi takdim edildi.

Kaynak: AA