Türk Kızılayının 145. Yıl Dönümü

YOZGAT - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kan bağışı hiçbir riyayı kabul etmeyen bir bağıştır. Hiçbir riyası yoktur tamamen Allah rızası için yapılır" dedi.

Akar, Kızılay'ın kuruluşunun 145. yıl dönümünü dolayısıyla Galata Çamlık otelde düzenlenen programda, gönüllü kan bağışı yapanlara teşekkür ederek dil, din,ırk ayırt etmeden tüm insanlığa hizmet eden Türk milletinin şefkat ve merhamet elini ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıran Türk Kızılay'ının 145 kuruluş yıl dönümünü Yozgat'ta kutlacaklarını söyledi.

Kan bağışını sadece Allah rızası için yapıldığını belirten Akar, şunları kaydetti:

"Kan bağışı hiçbir riyayı kabul etmeyen bir bağıştır. Hiçbir riyası yoktur tamamen Allah rızası için yapılır. Bağışladığınız kanı nereye gittiğini kimin tarafından kullanılacağını bilmezsiniz ama buna rağmen sadece Allah'ın rızası için bağışlarsınız dolayısıyla bu çok kutsal bir bağıştır. Bu bizim milletimizin fıtratına uygun bir bağıştır. Allah rızası için yapılan bir bağıştır. Bu bizim milletimizin İnancında var, geleneğinde var fıtratında var."

İslam dininin bizzat vermeyi emrettiğini anlatan Akar konuşmasını söyle sürdürdü:

"Her sayfasında vermeyi emreder. Verin, infak edin. Kızılaycılık yaptığım zaman ibadet yapmak derim. Dini vecibelerimi yerine getirmek derim. Ne yapmaktayım gidip depreme uğramış olanın nabzını tutmaktayım. Ne yapmaktayım fakirin fukaranın yardımına koşmaktayım. Ne yapmaktayım kan vermekteyim. Kan alıp ihtiyacı olanlara kan vermekteyim. Geçtiğimiz yıl 680 bin hasta şifaya kavuştu bu verilen kanlar sebebiyle. Bu verenler alıp ihtiyacı olanlara götürdüğümüz kanlar dolayısıyla 680 bin hasta şifa buldular. Ne yaptılar şifa bulanlar. Dua ettiler bu kanları verenlere dua ettiler. Bu kanları onlardan alıp kendilerine getiren Kızılay'a dua ettiler. İşte bu dualar sebebiyle ki Türk Kızılayının ayakları taşa dokunmuyor. Türk Kızılayı 5 kıtada yardım faaliyeti gösterdiği halde Türk Kızılayı Türkiye içerisinde Suriye sınırında, Somali'de, Myanmar'da alabildiğine insanlara hizmet ettiği halde ayağı taşa dokunmuyor. Neden 680 bin şifa bulanın ettiği dualar yüzündendir. Dualar yüzünden Türk Kızılayının bütçesi bitmiyor."

Akar, konuşmasının ardından 10'dan fazla kan bağışında bulunan gönülllülere madalya ve ödüllerini verdi.

Kaynak: AA