Başkan Orhan:“75 Yataklı Devlet Hastanesinin İhalesi Haziran'da”

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, 75 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin Haziran ayında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Başkan Orhan:“75 Yataklı Devlet Hastanesinin İhalesi Haziran'da”
Orhan, Mut Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında tercih kılavuzlarında yer alacağını bildirdi
Belediye Başkanı Murat Orhan, düzenlediği basın toplantısında ilçe gündemini değerlendirdi. 2009 yılından bu yana ilçede büyük değişiklikler yaşandığını ifade eden Orhan, “Biz, 20 seneye bedel 20 proje dedik; bugün de eksiğimiz kalmadı” dedi.

Orhan, Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin de gündemde olduğunu belirterek, “Tesis, 11,7 milyon Liralık bedelle ihale edildi. 2 veya 3 ay içerisinde temellerini atacağız. Mut'un kanayan yarası olan Mut Deresi’sin ıslah çalışmalarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eylül ayının sonlarına doğru 2 bin 700 metrelik uzunlukta ıslah havzasının beton çalışmaları tamamlanacak. Beton çalışmasının ardından, çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, park, kamelya, bank ve aile çay bahçeleri ile ışıklandırma çalışmalarını yapacağız. Yine bu ıslah çalışmaları esnasında 2 yeni köprü yapacağız. Mevcut 2 köprünün de yenilenip, genişletilmesi konusunda projelerimiz olacak” diye konuştu.

“SAĞLIK MESLEK LİSESİ 2013-2014 TERCİH KILAVUZLARINDA”

Eğitim alanındaki yatırımlara değinen Orhan, Mut Belediyesi olarak, yurt yapımı için 2 milyon liralık bir yatırım düşündüklerini kaydederek, yurdun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Mut Belediyesi işbirliği ile yapılacağını söyledi.

Orhan, eğitim alanındaki bir diğer yatırımın ise 60 öğrenci kapasiteli Sağlık Meslek Lisesi projesi olduğunu kaydederek, konuyla ilgili gerekli izinlerin alındığını, Mut Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında tercih kılavuzlarda yer alacağını bildirdi. Belediyenin hizmet araçlarının tamamen yenilendiğine dikkat çeken Başkan Orhan, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bütün araçları yeniledik ve yenilerini ekledik. Bugün dördüncüsünü aldığımız sıfır kilometre bir Beko Loder iş makinamızı daha araç parkımıza dahil ettik. Belediye binamız, hayvan pazarımız, toptancı hal genişletme, ek binalar ve ihracatçı ardiyelerimiz, mezbaha ek binamız ve soğutma ünitemiz dönemimizde hayata geçen yeni hizmet binalarımız. Meydan Spor Kompleksi, Karacaoğlan Çınaraltı Parkının restorasyonu ve Şahin Tepesi'ndeki Kent Park çalışmalarımız başlı başına birer değerdir” şeklinde konuştu.

“DEVLET HASTANESİ HAZİRANDA İHALEYE ÇIKIYOR”

75 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaatının gecikmesi hakkında konuşan Orhan, şunları söyledi:
“Hastane inşaatımızın ihalesini kazanan firmanın taahhüt edilen sürede çalışmalarını tamamlanamayacağı söz konusu olunca TOKİ sözleşmeyi fesih etti. Ekonomi Bakan Yardımcımız Mustafa Sever ile birlikte konuyla ile ilgili TOKİ başkanımızla görüştük. Kalan yapı üzerinden acil iş kapsamında hastane inşaatımız, haziran ayı içerisinde yeniden ihaleye çıkacak ve en kısa sürede tamamlanacak.”
Orhan, kayısı fiyatlarının ve ihracatlarının iyi seviyede olduğunu belirterek, “Kayısılarımızda herhangi bir kimyasal kalıntı yok. Bu çok sevindirici bir gelişme. Temelinde 2005 yılından bugüne yürütülen ‘Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği’ projesi kapsamında kimyasalların kayıt altına alınması programında Mut'un pilot bölge olarak seçilmesi ve yüzde 99'luk bir başarı göstermesi yatmaktadır. Bu yıl 30-40 bin ton ihracat hedefliyoruz” dedi.

Bu yıl 40.sı düzenlenen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'ne herkesi davet ettiklerini ve basın yoluyla da herkesi beklediklerini belirten Başkan Orhan, festivalin Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda açılışının gerçekleşeceğini ve ücretsiz halk konserlerinin şehir stadyumunda olacağını kaydetti.

Orhan, festivalin amacının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA