İzmirli Öğrencilerin Bilim Sergisi

İzmir Cumhuriyet Nevval-Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin bir yıl boyunca farklı konularda yaptığı araştırma ve projeler, okul binasında açılan bir sergiyle açıldı.

İzmirli Öğrencilerin Bilim Sergisi
93 öğrencinin 20 öğretmen koordinatörlüğünde hazırladığı birbirinden ilginç fikirler ve projelerin açılışına katılan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu, TÜBİTAK tarafından okullarda başlatılan bu tür etkinliklerin öğrencilerin merak ve bilimsel araştırma yapmaya teşvik edilmesi amacı taşıdığını söyledi.

Çulhaoğlu, "Okullarımızda etkinlikler ardı ardına gelmeye başladı.

Bir yıl boyunca arkadaşlarımızın birlikte yaptıkları çalışmaları burada görüyoruz. Bu projede görev alan tüm öğretmen, öğrencilere ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalar yaygınlaşmalı. Yaşam süresince bu dayanışmanın sürdürülmesini diliyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu sergiler ve etkinler öğrencilerimizin başarısını ve farkındalığını daha da arttıyor. Bu çalışmaların uluslararası boyuta taşınması dileğimizdir" dedi.

Okul müdürü Zuhal Aksoy, öğrencilerinin daha fazla araştıma yapması için ellerinden gelen desteği verdiklerini ve ortaya çıkan projelerin memnuniyet yarattığını söyleyerek, katkı veren öğretmen ve kurumlara teşekkür etti.

Banyolarda su tasarrufu, yağmura duyarlı alarm sistemi, sesli durak, sebzelerin farklı yıkama sularındaki mikroorganizma yükü, nano teknolojiyle kıyafet üretilmesi gibi ilginç fikirlerin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Sergisi, öğrenci, öğretmen ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Kaynak: İHA