Tacikistan Milli Koşusu Gaün’de Yapıldı

Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) kuruluşunun 40. kuruluş yılı nedeniyle, “19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri” kapsamında, Tacikistan Cumhuriyeti tarafından geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında yapılan “Gençlik ve Milli Koşusu Günü”, Gaziantep’te bulunan Tacikistanlı öğrencilerin katılımıyla GAÜN Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Tacikistan Milli Koşusu Gaün’de Yapıldı
Tacikistan Ankara Büyükelçisi Farruh Şaripov’un da katıldığı törene, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve çok sayıda Tacikistanlı öğrenci katıldı

3 Bin metre yarışı sonunda birinci olan GAÜN Makine Mühendisliği öğrencisi Suhrob Bayonov’a ödülünü Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, ikinci olan İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Bakhtiyor Zaynudınov’a ödülünü Prof. Dr. Ali Gür ve üçüncü olan İİBF öğrencisi Firuz Manonov’a ödülünü Prof. Dr. Türkay Dereli verdi. Yarışmada dereceye girenlere ayrıca Tacikistan Ankara Büyükelçisi Farruh Şaripov tarafından hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA