Ayvalık’ta Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Unutulmadı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Emek Partisi Gençlik Kolları olan Emek Gençliği, 41 yıl önce idama mahkum olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmadı.

Ayvalık Emek Gençliği’nin; önceki akşam Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenledikleri anma gecesinde 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma gecesine ilginin oldukça yoğun olduğu gözlendi. Emek Gençliği’nin, ‘Deniz Olunmalı’ sloganıyla gerçekleştirdikleri gecede; gençlerin halk arasında dolaşıp, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesine ilişkin yönelttikleri sorulardan oluşan sokak röportajları sinevizyon gösterimi ile salonda bulunanlara izletildi. Sinevizyon gösteriminin ardından kendi hazırladıkları teatral bir oyunla Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaşadıkları süre içinde topluma vermeye çalıştıkları mesajlar dile getirildi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlatan türkülerden oluşan müzik dinletisinin ardından anma gecesi sona ererken, geceye katılan 68 kuşağı mensuplarının oldukça duygusal anlar yaşadıklarını belirtmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

“DENİZLER UNUTULMAYACAK”
Geceyi düzenleyen Ayvalık Emek Gençliği Lideri Ekrem Ünlü yaptığı konuşmada, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı 3 fidan ve 3 devrimci olduğunu belirterek, “24-25 yaşlarında hayatlarının baharında inandıkları düşünceleri ve davaları uğruna gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen, özür dilerlerse cezalarının affedileceği söylenen Gezmiş ve arkadaşlarını asla unutmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA