Aile Eğitim Programı Kapsamında Kursiyerler İçin Sertifika Programı Düzenlendi

Suşehri ilçesinde 7-19 Yaş arası Çocuğu olan Aile Eğitimi Programı kapsamında kursa katılan kursiyerler için sertifika programı düzenlendi.

Aile Eğitim Programı Kapsamında Kursiyerler İçin Sertifika Programı Düzenlendi
Suşehri Rehberlik ve Araştırma merkezi Müdürü Hayrettin Katkat yaptığı açıklamada, 7-19 Yaş arası Çocuğu olan Aile Eğitimi Programının 2006 yılından bu güne kadar 22 ülkede eş zamanlı olarak “UNICEF” desteğiyle uygulandığını belirterek, ''Günümüze kadar yaklaşık 7 bin rehber öğretmen bu eğitimi alarak 5 bine yakın anne-babaya haftada 3 saat olmak üzere 8 hafta bu eğitimi almışlardır. İlçemizde ise iki rehber öğretmen bu eğitimi alarak uygulamalara başlamış, 21 annenin bu eğitime katılmasını sağlamıştır. Katılımcı ailelere bu program dahilinde; Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Aile Tutumları, Riski Yönetmek, Olumlu Davranış Kazandırma, Uzlaşabilmek, Geleceği Planlamak konularında eğitim verilmiştir. İlçemiz 8 hafta boyunca Halk Eğitim Merkezinde açılan programı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Yüksel Mermer yürütmüştür. İlçemiz için bir ilk niteliği taşıyan bu eğitimle toplam 21 veliye eğitim verilmiştir” dedi.

Kursa katılan 21 veliye sertifikalar ilçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, Halk Eğitim Müdürü Turan Öztürk, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hayrettin Katkat, Öğretmenevi Müdürü Şenol Şahin verdi.
Kaynak: İHA