Tatoğlu Tarafından Yapılacak Olan Caminin Temeli Atıldı

Zonguldak’ın Kdz.Ereğli ilçesinde iş adamı Akın Tatoğlu tarafından yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nde cami inşaatı için atma töreni düzenlendi.

Tatoğlu Tarafından Yapılacak Olan Caminin Temeli Atıldı
Kdz.Ereğli'de Organize Sanayi Bölgesi'nde metal üzerine faaliyet gösteren iş adamı Akın Tatoğlu Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, Ercan Candan, Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran’ı kerim okunması başlayan temel atma töreninde konuşan İş adamı Akın Tatoğlu, caminin taban alanının 230 metrekare olduğunu, 3 katlı caminin alt katının 120 metrekare çok amaçlı salon, diğer iki katının 400 kişinin ibadet etmesine imkan sağlayacak bir cami olacağını belirterek "Bildiğiniz gibi camiler cemaat ile şenlenir. Belde halkı ve organize sanayi sakinlerinin kutsal mekanı dolduracaklarına inanıyorum. Hayırlısı ile camimizi 6 ay sonra ibadeti açmak istiyoruz. Biz Tat Metal ailesi olarak bu projeyi gerçekleştirmemizde vesile olan emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. İbadet ve dualarımız kabul edileceği kutsal mekanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'da yıllar önce doğup büyüdüğü alana cami yapılmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, "Çok duygulandım, caminin üzerinde şahsi olarak konuşmak istemiyorum çünkü burası bir ibadethane. İnsanlarımızın ibadet edebileceği bir yer. Bu camiyi yapan Tat Metal Ailesine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'da, Tatoğlu Ailesine teşekkür ederek, "Güzel bir günde güzel bir hadiseye şahitlik yapıyoruz. İnşallah temel atma törenin ardından kısa sürede tamamlanır" dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'da konuşmasında "Zonguldak ile Kozlu arasındaki cami şeridinde bir cami olmadığının farkına varılıyordur, Beycuma'ya gelip giderken. Valimiz ile konuştuk Tatoğlu Ailesi bir camide orda yapsa ne güzel olur. Valimizde, 'üniversite öğrencileri cuma namazı bile kılamıyor' dedi.

İnşallah burda başladık orda devam ederiz. Ben burada yapılacak camide çalışacak işçi kardeşlerime kazasız belasız çalışmalarını temenni ediyorum. Cami bittikten sonra orada ibadetini yapacak cemaatimize de hayırlı ömürler diliyorum” diye konuştu.

Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan'ın duasının ardından kurban kesildi ve cami inşaatının temeli atıldı.
Kaynak: İHA