'Genç girişimciler için büyük fırsat'

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın yeni Gelir Kanunu'nun hayata çalışan değil çalıştıran olarak adım atmak isteyenler için büyük fırsat olduğunu belirtti.

'Genç girişimciler için büyük fırsat'
Barış Aydın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı yeni Gelir Kanunu'nda yapılan bir takım düzenlemelerin sadece genç girişimciler açısından büyük önem taşımakla kalmadığını, ülkenin geleceği için de atılan dev bir adım olduğunu kaydetti.

Her geçen yıl büyüyen, hızla dünyanın en önemli ekonomileri arasında yer almaya başlayan Türkiye için genç beyinlerin önemine işaret eden Aydın, "Yeni nesil aldıkları eğitim nedeniyle birikimleri; hayata bakıştaki kararlılıkları ve uçsuz bucaksız vizyonları ile umut veriyor. Genç işadamlarını temsilen hükümetin 29 yaşın altında ilk kez mükellef olacak girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti getirme kararını büyük sevinçle karşıladık" dedi.

Aydın, iş fikri olan ancak bürokratik engeller, vergi ve diğer giderler nedeniyle iş kurmaya cesaret edemeyen genç girişmcilerin önünün alınan bu kararla açılacağını vurgulayarak, "Yeni Gelir Kanunu hayata çalışan değil çalıştıran olarak adım atmak isteyenler için büyük fırsat. Bu yolla gelecekte başarıdan başarıya koşacak çok sayıda işletme hayata geçecek" diye konuştu.