Edremit’te Kuran-ı Kerim Öğrenme Coşkusu

Balıkesir’in Edremit Müftülüğü tarafından 19 ayrı yerde açılan Kuran Kursları’nda yıl boyu eğitim gören hanımlar, Kuran-ı Kerim okumasını öğrenip, belge alabilmenin sevincini yaşadılar.

Edremit’te Kuran-ı Kerim Öğrenme Coşkusu
Yıl sonu mezuniyet etkinlikleri, Akçay Sakallı Şerif ile Darsofa Mahallesi Kuran Kursu öğrencilerinin düzenlediği mezuniyet etkinlikleri ile başladı.

Program öncesi konuşan Edremit Müftüsü Keramettin Demir, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek en güzel örneğinin 83 yaşındaki Kadriye Özodaçık olduğunu belirtti.

Kuran-ı Kerim okumasını öğrenmenin yaşı olmadığını belirten Demir, “Bazı hanımlarımız, şimdiye kadar öğrenmediği için kurslara biraz çekinerek geliyorlar. Ancak daha sonra, ‘ İyi ki de gelmişim’ diyerek Kuran-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenebilmenin mutluluğu yaşadıklarına tanık oluyoruz. Çünkü öğrenmenin yaşı yoktur. Peygamber Efendimizin (s.a) ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ demesi bu konuda ilim öğrenmenin yaşı olmadığını belirtmektedir.”diye konuştu.

Konuşmanın ardından ise başarılı olan kursiyerlere belgeleri Müftü Keramettin Demir tarafından verildi.

Etkinlik, daha sonra hanımların kendi aralarında Kuran-ı Kerim ve ilahiler okuması ile devam etti. Mezun olan hanımlar katılan aile yakınları ve davetlilere unutamayacakları bir gün yaşattılar.

Kurslarda, Kur'an'ı Kerim okumayı öğrenmenin yanında din dersi eğitimi de verildi.

Kur'an-ı Kerim'in tecvitli okumaya başlayan çoğu kadının, çocuklarına ve eşlerine de ders vermeye başladıklarını belirtmeleri dikkat çekti. Mezuniyet törenlerinin, Kadıköy merkezde açılan kuran kursu mezuniyet töreni biteceği öğrenildi. Toplam kurslardan 300’ze yakın kişinin kuranı kerim okumasını öğrendiği açıklandı.
Kaynak: İHA