Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri

Çorum - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Reyhanlı'daki büyük acının ardından bu tür birlik ve beraberliklere çok ihtiyacımız var" dedi.

Tarhan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Derneği ile Ankara Dedesli Ovası Bizim Köyler Derneği'nce, İskilip'e bağlı Ferhatlı köyünde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dedesli Ovası Türkmen Şenliklerine katıldı.

Şenlikte konuşma yapan Tarhan, Türkmenlerin, ülkenin harcında yer aldığını belirterek, "Aranızda bulunmaktan ve bu güzel geleneğin yaşatılmasına şahit olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biliyorsunuz bir süre önce Reyhanlı'da bir katliam yaşandı. Onun acısını hep birlikte yaşıyoruz. Reyhanlı'daki büyük acının ardından bu tür birlik ve beraberliklere çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Saraç ile bazı siyasi parti başkanlarının da katıldığı şenlikte, atla gelin getirme, takı töreni gibi Türkmen gelenek ve görenekleri canlandırıldı.

Yöresel yemeklerin de ikram edildiği şenlikte, mahalli sanatçılar konser verdi.

Kaynak: AA