Selçuklu Göçmenler Bahar Şenliği'nde Buluştu

Selçuk (Ephesus) Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği, ilçedeki tüm Makedon ve Rumeli göçmenlerini Bahar Şenliği'nde buluşturdu.

Selçuklu Göçmenler Bahar Şenliği'nde Buluştu
Rumeli Türkülerinin usta yorumcusu Arif Şentürk ve yerel sanatçıların sahne aldığı şenliklerde, tüm katılımcılar doyumsuz bir gün geçirdi.
Pamucak Segaş Tesisleri'nde düzenlenen 1. Bahar Şenliği'ne Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve eşi Havva Boyacı, Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Rumeli Kültürü ve Makedonca Dili öğretmeni Slagjana Janceva, Dernek Başkanı Ali Akyüz, İzmir ve Aydın bölgesinden göçmen dernekleri başkanları ve federasyon başkanları, siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve Oda başkanları ile çok sayıda Makedon ve Rumeli göçmeni katıldı.

Kaymakamı Ayhan Boyacı, asırlar öncesine dayanan bir dostluk ve dayanışma örneği sunulduğunu, buna Selçuk'un ev sahipliği yapmasından ise sevinç duyduğunu söyledi.

Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski de, İzmir'i ikinci evi olarak gördüğünü, bu etkinlikler devam ettiği süresince Selçuk'a daha sık geleceğini söyledi.

Büyükelçi, ayrıca bu güzel etkinliği düzenleyen derneğin yöneticilerine de teşekkür etti.

Selçuk (Ephesus) Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz ise, şöyle konuştu: "Bizler Rumeli Göçmenleri olarak bu güzelim coğrafyada geniş bir aileyiz. Çalışkanlığımız, dostluklarımız, misafirperverliğimiz, hoşgörümüz en büyük zenginliklerimiz. Birlikteliğimizin temellerini oluşturan bu değerlerimize bu gün her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız" dedi.

Derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatan Akyüz; eylül ayında Balkanlara geniş çaplı bir gezi hazırlığı içerisinde olduklarını duyurdu. Bu vesile ile şenliğin hazırlanmasında emeği geçen başta Yönetim Kurulu üyelerine ve derneğin gençlerine teşekkür eden Dernek Başkanı Ali Akyüz, "Ayrıca bizlerden her türlü desteğini esirgemeyen Selçuk Belediye Başkanımız Sayın H. Vefa Ülgür’e katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz. Yine bizlerden desteğini esirgemeyen Selçuklu esnaf kardeşlerimize ve iş adamlarımıza katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Türk Halk Müziği'nin ve Rumeli türkülerinin usta yorumcusu Arif Şentürk ile yerel sanatçılardan Rahman Kıran ve Piyanist Engin'in sahne aldığı şenliklere, Grup Balkanski Bando Ekibi renk kattı. Halk Oyunları ekibinin de sahne aldığı şenlikte halaylar çekilip, piknik yapıldı. Şenlikte tüm katılımcılara lokma ikramı yapıldı.

Öte yandan, Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, şenliğe ktılan tüm davetli göçmenleri tek tek ziyaret ederek, onlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA