"trafikteyiz" Mesajı İçin Pedal Veriyorlar

Afyonkarahisar - Afyonkarahisar'da, trafik yüzünden bisiklete binemeyen bir grup bisiklet tutkunu tarafından oluşturulan Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubu, 10 ayda 40 üyeye ulaştı.

Afyonkarahisar Valiliği önünde her perşembe toplanan PAB üyeleri, trafiğin olmadığı yerlerde pedal çeviriyor.

İş stresinden kurtulmak, çocukluktan kalma hevesini gidermek ve spor yapmak isteyenlerin bulunduğu Afyonkarahisar PAB grubu, liderleri Osman Çoban'ın çizdiği rotada günde yaklaşık 40 kilometre pedal çeviriyor.

Afyonkarahisar PAB Lideri Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 arkadaşıyla başladığı bu işi, 9 ayın sonunda 40 kişiyle sürdürdüğünü ifade etti.

PAB'ın Türkiye genelinde faaliyet yürüttüğünün bilgisini veren Çoban, hava şartları ne olursa olsun, her perşembe, bu spora dikkat çekmek için bir araya geldiklerini belirtti.

Bisiklet sporunu vatandaşlara sevdirmek istediklerini dile getiren Çoban, "Yollarda, bu trafikte bizlerin de hakkının olduğunu, taşıtlarla bisikletlerin iç içe yaşayabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda Valimiz de destek veriyor. Grubumuzu daha ileriye götüreceğiz. Gençlerden yaşlılara, her meslekten kişiler aramızda yer alıyor. Gelmek isteyen herkese de kapımız açık" dedi.

Haftalık yapılan turların genelde şehir içinden başladığını anlatan Çoban, Afyonkarahisar Valiliği önünden pedal çevirmeye başlayarak Erkmen beldesi ve Çakır köyüne kadar gittiklerini ifade etti.

Trafiğin az, oksijenin bol olduğu yerleri daha çok tercih ettiklerini söyleyen Çoban, turlarının genelde neşeli geçtiğini kaydetti.

Kaynak: AA