Mertid Yönetiminden Vali Güzeloğlu’na Ziyaret

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, turizmde hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, uluslararası turizmin gerekleri ve beklentileri ile İçel’i buluşturmak istiyoruz” dedi.

Mertid Yönetiminden Vali Güzeloğlu’na Ziyaret
İçel Turizm İşletmecileri Derneği’nin (MERTİD) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Vali Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Yeni yönetime başarılar dileyen Güzeloğlu, turizmin sadece İçel’in değil, Türkiye’nin de çok önemli bir önceliği olduğunu belirterek, İçel’in turizm konusunda büyük bir zenginliği içerisinde barındırdığını ifade etti.

Kentte turizm konusunda kamu, özel ve yerel ölçekte önemli bir birlikteliğin sağlandığına işaret eden Güzeloğlu, “Başta altyapı olmak üzere İçel’in turizmde her düzeydeki iddiasını ortaya koyacağız. Çünkü İçel, doğal güzellikleri, tarihi birikimi ve derinliği, inanç değerleri, arkeolojik çok önemli bulguları ve bununla ilgili barındırdığı sit alanları ile önemli zenginliklere sahip. Bunun yanı sıra kongre turizmi, sağlık turizmi, her şeyden önemlisi bu yıl yapacağımız Akdeniz Oyunları ile spor turizmi ile İçel çeşitli turizm olanaklarını içerisinde barındırıyor. Bir kentin bu kadar çok çeşitliliği ile ülke düzeyinde ve uluslararası alanda tanınır bir seviyede buluşması gerekiyor. Bütün çabamız buna yönelik” dedi.

MERTİD’in bugüne kadar ortaya koyduğu çabaları memnuniyetle izlediğini aktaran Güzeloğlu, turizmin devamlı güncellenmesi ve güncel gelişmelere göre planlanması gerektiğini vurguladı. İçel’in, ikinci konut ve buna bağlı yazlık yeri bakımından Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi olduğunu dile getiren Güzeloğlu, “Bugün Türkiye hiçbir kentin almadığı kadar yazın konutlara ve ikinci yazlık konutlarıyla gelen çok büyük sayıda bir yerli turist kitlesini ağırlamaktadır. Adeta Türkiye’nin Güneydoğu’su, İç Anadolu’su ve bunun arka planındaki birçok kent için turizm ve tatil İçel’de anılmaktadır. Ama şimdi bizim hedefimiz büyük. Çünkü sahip olduğumuz zenginlikler büyük. Bunun ötesine geçmek, uluslararası turizmin gerekleri ve beklentileri ile İçel’i buluşturmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili çok önemli yapısal iyileştirmelerimiz ve yatırımlarımız devam ediyor. Çok uzun zamandır beklenilen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temelini salı günü atıyoruz. Bu hayati derecede önemli konularının başında geliyor” diye konuştu.

Antalya-İçel ile Karaman-İçel karayollarının yapımını 2014 yılı içerisinde bitirecekleri bilgisini de veren Güzeloğlu, “Tüm bunları düşündüğümüzde erişim ve ulaşım altyapılarından başlayarak üst yapılara kadar İçel’de turizmi bir bütün olarak düşünmek gereği var. Bu doğrultuda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Irak’ın Türkiye için çok önemli bir ticari alan olduğunu da vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Irak, dış ticaretimizde 2‘inci sırada olan bir ülke. Onu turizm ile de taçlandırmak gerekirse bunun için ülkemizde en uygun turizm merkezi ve belki de tek merkez İçel olmalıdır. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik ile bu konu ile ilgili bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bunları kendisiyle paylaşacağız. İnşallah sonuç da alacağız. Kuruvaziyer turizmden bütün turizm çeşitlerine kadar İçel’de tüm bunları yaygınlaştırma heyecanı ve kararlılığı içerisindeyiz.”
Genel kurul sonrasında başkanlık koltuğunu Murat Demir’den devralan Hami İzol ise MERTİD olarak yeni dönemde çıtayı yükselteceklerini belirtti.

Bu konuda bazı çalışmaları olduğunu kaydeden İzol, “Kuzey Irak ile ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Sizlerin bu konuda yardımınıza ve desteklerinize ihtiyacımız olacak. Havayolu şirketlerinin de Kuzey Irak ile ilgili talepleri var. Suriye’deki savaş büyük bir şanssızlık oldu, hem Lübnan hem de Ürdün ile bağlantılarımız azaldı. Ama Irak’taki potansiyel daha büyük ve daha zengin. Desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA