Akçakoca Kızılay Derneğinden İstifalar

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve bazı yönetim kurulu üyeleri Kızılay Akçakoca Şube Yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiği açıklandı.

Akçakoca Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Akçakoca Kızılay Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bugüne kadar başarıyla yürütmekte olan Fikret Albayrak, işlerinin yoğunluğundan dolayı 23 Mayıs 2013 tarihi itibari ile Kızılay’daki tüm görevlerinden kendi isteği ve kararı ile istifa etmiştir. Aynı zamanda Yönetim Kurulunda yer alan Nedim Albayrak, Ömer Faruk Çakmak ve Aslı Eren de istifa ederken Hasan Güçlü istifa etmediği belirtildi.

Başkan Fikret Albayrak kararı ile ilgili olarak "2005-2013 yılları arasında büyük bir özveri ile Kızılay gibi çok saygın bir kurumu, layık olduğu noktalara taşımak için yönetim kurulundaki arkadaşlarım ile birlikte elimizi taşın altına koyduk. Gecemizin ve gündüzümüzün birbirine karıştığı, yoğun çalışma temposu ile zaman zaman dayanma gücümüzün sonuna geldiği durumlarda bile olağanüstü durumu el ele vererek Kızılay’ın menfaatleri doğrultusunda güçlü bir sinerjiyle aşmayı bildik.Son gelinen nokta itibari ile ne acıdır ki Kızılay gibi saygın bir kuruluş Siyasete alet edilmiştir. Bugün bu şartlar altında Kızılay için üzerimize düşen görevlerin yapılması mümkün değildir. Bu nedenle Kızılay’a zarar vermemek adına Yönetim Kurulundan benim gibi düşünen cefakar arkadaşlarımla istifa etmiş bulunuyoruz. İstifamız Kızılay’dan koptuğumuz anlamına gelmemekle birlikte, bundan sonraki tüm faaliyetleri ve çalışmaları tarafımızdan dikkatle takip edilecektir.Unutulmamalıdır ki rütbeler gelir geçer, aslolan gerçek hayattır. 8 senedir başkanlığını yaptığım Kızılay Akçakoca Şubesindeki Hizmetlerimden dolayı kendi adıma tüm haklarımı helal ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA