Mardin'de 5 Ayda 23 Milyon 800 Bin Liralık Proje Başvurusu Yapıldı

Mardin Valiliği Avrupa Birliği (AB) Proje Koordinasyon Merkezi (ABMAR), Türkiye’nin üyeliğe giriş sürecini hızlandırmak ve Mardin'in AB programlarından en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak için faaliyetlerine hız kazandırdı.

Mardin'de 5 Ayda 23 Milyon 800 Bin Liralık Proje Başvurusu Yapıldı
Mardin Valisi Turhan Ayvaz son 5 ayda kabul edilen ve yeni başvuruları yapılan projelerin toplam sayısının 83 olduğunu belirtti.

Vali Ayvaz, "İlimizde hazırlanan projelerin sosyal kalkınmaya ve sosyal refahı artırmaya yönelik olması ve bu projelerde istihdam edilebilirlik artırımının, meslek edindirmenin, gelir getirici özelliklerinin yanında sosyal içerikli olmalarına dikkat edilmesi gerekir. İlimizin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de bu projelerle özellikle desteklenmesi İlimize önemli bir katkı sağlamıştır. Mardin bu alanda diğer illere nazaran son yıllarda ciddi bir ivme kazanmıştır. Toplam bütçesi 23 milyon 800 bin lira olan projelerin ilimizin kalkınmasına büyük bir destek sağlayacağını göz önünde bulundurmamız gerekir. Proje Hazırlamak için Mardin’in tüm kurumları ile aktif katılım sağlaması gerekiyor. Bu tür projelerle gelecekte Mardin’i bir adım daha ileri götürmüş olacağız. Bu amaçla çalışan Valiliğimiz Proje Koordinasyon Merkezi ile yeni yeni fikirlerle çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

Kaynak: İHA