İzmit Belediyesi Kesin Hesabı Kabul Edildi

İzmit Belediye meclisi 2012 yılı kesin hesabı oy çokluğu ile kabul etti.

İzmit Belediyesi Kesin Hesabı Kabul Edildi
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında mayıs ayı 2. oturumunu gerçekleştiren mecliste önemli kararlar alındı. Başkan Doğan gündem maddelerine geçmeden önce Kırım’a yapılan tarihi gezi hakkında üyelere detaylı bilgi verdi. Doğan ayrıca Reyhanlı’da meydana gelen bombalı olayı kınayıp hayatını kaybedenlere rahmet yaralananlara da acil şifalar dileğinde bulundu.
Meclis toplantısında bu sene 5.'si yapılacak olan Pişmaniye Festivali ile ilgili madde de gündeme geldi. 19 Haziran’da Bosna-Hersek’ten başlayacak festivalde görev yapacak 45 kişinin masraflarının belediyece karşılanması kararlaştırıldı. Başkan Doğan, Pişmaniye Festivalini her yıl başka bir ilde başlattıklarını hatırlatarak, ”Daha önceden İstanbul’dan ve Ankara’dan başlattığımız festivali, bu sene Bosna-Hersek’in Travnink kentinden başlatmak istedik. Böylelikle pişmaniyenin dünyaya tanıtımı konusunda önemli bir adım daha atmış olacağız. Travnink aynı zamanda kardeş şehrimiz. Başçarşı’da pişmaniye çekip Türk günü etkinliği düzenleyeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Doğan, eleştirilere her zaman açık olduklarını, şimdiye kadar önemli bir sıkıntı olmadığını belirterek, "2012 yılı bütçemizi CHP’nin üye çoğunluğu olduğu zaman yapmıştık. Geçen yılın bütçesi 105 milyon lira olarak kabul edilmişti. Aslında müdürlüklerin istediği bütçe 120 milyon liraydı. Müdürlüklere yapılan müdahaleler sonucunda bütçenin tutturulmasında zaman sıkıntılar yaşadık. Müdürlükler gayet işlerini iyi yapmıştır. Bütçe gerçekleştirme konusunda bir çok belediyeden daha iyi olduk. Bütçe gerçekleştirme oranımız her geçen yıl daha da iyi olmuştur. Bundan daha iyisi nasıl olacak. Tahsilat oranlarımız da her geçen yıl yükselmiştir. Kuralların yumuşatılmasını isteyenler de bizi eleştirenlerdir. Personel giderleri göreve geldiğimizde yüzde 63 iken, bugün yüzde 18’lere inmiştir. Belediyecilikte, parklar ve yollar yapabiliriz. Yatırımın en büyüğünü insanın sosyal gereksinimine yapıyoruz. Emekli evleri, çocuklara bisikletler, ücretsiz sinemalar, etüt merkezleri, yüzme havuzları yapıyoruz. Çocuklara ücretsiz bisiklet verilmesi neden yadırganıyor anlamak mümkün değil. Bu konuda taktiri çocuklara ve vatandaşlara bırakıyorum. Spor kulüplerine yatırımlar yapılıyor. Sosyal belediyecilikte ciddi harcamalar yapıldı ve bu yatırımlar devam edecek. Çocuklara, kadınlara yapılan yatırımlar CHP için gereksiz olabilir ama biz onlar gibi düşünmüyoruz. 2 milyon TL yatırım bütçesinden, 30 milyon TL yatırım bütçesine gelen bir belediyeyiz. 15 yıl bu kenti yönetenler, mahallelere alt yapı yapmadılar. Altyapısıyla, üst yapısıyla kentin dört bir yanında hizmetler yapıldı. CHP zamanında Yahya Kaptan’ı su basıyordu. Bu gün artık bunların hepsi tarihe karıştı. Bütün bu gerçekleri unutmamak gerekir. Ne yaptığını bilen bir belediyeyiz. Örnek çalışmalar yaptık. Az zamanda ve az parayla çok iş yapan belediyeyiz. Milletin kuruşunu kimseye kaptırmadık. Herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA