Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Çalışmalar

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve il Genel Meclisi Üyesi Nail Dağlı, OSB'de yatırımını tamamlayan 12 firmanın üretimde olduğunu ve 850 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSB'de 32 adet sanayi parselinin bulunduğunu, bunlardan 36 adedinin, 26 ayrı firmaya tahsis edildiğini ve 46 parselin de tahsise hazır olduğunu söyledi.

OSB'nin 1. etap 100 hektar alanın yol, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve kilit taşının yapıldığını ve 424 hektar olan 2. etabının 2014 yılı Ekim ayında bitirilmesinin planlandığını ifade eden Dağlı, şöyle konuştu:

"Bozüyük Organize Sanayi Bölgemiz'de şu anda 26 tahsisli firmamız bulunmakta ve bu firmalarımızdan 12'si üretimdedir. İnşaatı devam eden firmalarımızın da üretime geçmesiyle OSB'miz, bölgemize ve ülke ekonomimize hareket katacaktır. 2013 yılının ikinci çeyreği için 5 firmamızın dada üretime geçmesi planlanmaktadır. Bu firmalarla birlikte 2013 yılının ikinci çeyreğinde, OSB bünyesindeki firmalardaki istihdamın bin 200'e yaklaşacağı öngörülmektedir.

OSB'nin su ihtiyacının karşılanması için sondaj kuyusundan su depolarına izale edilen hattın tamamlandığını ayrıca çalışan firmaların kendi parsellerinde de kullanımları için sondaj kuyularının bulunduğunu aktaran Dağlı, elektrik sorununun çözümüyle ilgili olarak, OSB tarafından verilen arsaya TEİAŞ tarafından indirici merkez yapımının da devam ettiğini hatırlattı.

Son yayınlanan teşvik paketiyle Bozüyük OSB'nin, 3+1 olarak yer aldığını ve bunun sanayici için birtakım avantajlar sağladığını aktaran Dağlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son yayınlanan teşvik paketiyle Bozüyük OSB, 3+1 olarak yer almakta ve bu sanayici için KDV, gümrük, SGK gibi muafiyetler getirmesi nedeniyle son günlerde yatırımcı firmalar tarafından inceleme yapılmaktadır. OSB'nin cazip hale geleceği noktasında hemen yanına yapılacak olan lojistik merkezi yapımı da etkili olacaktır. Lojistik merkezinin, 2014 yılında tamamlanması planlanmıştır. OSB'nin kendi mali imkanları ile yapılacak arıtma sistemi projesinin, arsa tahsislerinin yüzde 70'nin tamamlanmasının ardından ihale işlemi gerçekleşecektir."

Dağlı, 2013 yılı itibariyle Bozüyük OSB'nin arsa tahsis fiyatının metrekare başına 37 lira olduğunu da sözlerine ekledi.

-Bozüyük'te "Farkındalık Eğitimi" semineri

Bozüyük'te, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Farkındalık Eğitimi" semineri düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Uzman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Özkan Şenol, çocuk yetiştirme, anne ve babanın yaptığı yanlışlar ve aile yapısı konusunda bilgiler verdi.

Herkesin iyi bir şekilde çocuk yetiştirmek istediğini ancak başaramadığını belirten Şenol, çocuklara verilen cezanın en fazla 3 gün olması gerektiğini söyledi.

Anneanne ve babaannenin, çocuğu cezadan kurtarmak için anneyi adeta yerin dibine soktuğunu, "iyilik yapayım" derken çocuğun, annesini dinlememesine ve önemsememesine neden olduğunu ifade eden Şenol, şöyle konuştu:

"Anneanne ve babaanneyi çok seviyorum ama çocuk işine karışmasınlar. Evde annesini takmayan çocuk, okulda da öğretmenini takmıyor ve bu çocuklara hiç de hoş olmayan bir isim veriliyor, "Hiperaktif çocuk." Biz de bakanlıkla beraber, hiperaktif çocuklar üzerinde uzun soluklu bir araştırma yaptık. Sonuçta, hiperaktif denilen çocukların yarıya yakını hasta değil şımarık. Araştırmaya devam ettik, bu şımarık çocukların yüzde 80'i anneanne veya babaanne elinde büyümüş ya da tek çocuk. Bu zamanın çocukları inanılmaz zeki ama bu zekiliği ilim ve irfanda kullanmıyor. Bu zekilikle anneyi kullanıyor. Biz, Türk erkekleri olarak babalığı beceremiyoruz. Eve gelen baba çekyata oturunca televizyon kumandasını arıyor, çocuğuyla ilgilenmiyor. Adamın bütün dünyadan haberi var ama kendi evinden haberi yok. Bizim babalar katıksız televizyon bağımlısı. Çocuk babaya bakıyor televizyon bağımlısı, anneye bakıyor o da aynı, çocuk da ya bilgisayarın ya da cep telefonunun başına geçiyor."

Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA