Vali Tuna'dan Veda Ziyaretleri

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir'e atanması dolayısıyla veda ziyaretlerine başladı.

Eceabat Kaymakamlığı ve belediye başkanlığına veda ziyaretinde bulunan Tuna, kaymakamlık anı defterini imzaladı. 2 yılı aşkın süreyle hizmet verdiği Çanakkale'den, görev değişikliği nedeniyle ayrılacağını söyleyen Tuna, görev yaptığı süre içerisinde bu toprakların, özellikle Eceabat'ın kendileri için ayrı bir yeri ve önemi olduğunu bildirdi.

Buralara hizmet etmenin onurunu, gururunu hissettiğini dile getiren Tuna, şöyle dedi:

"2015 Çanakkale Savaşları'nın 100. yılına doğru eminim ki buralar daha da hareketlenecek. Belki uluslararası organizasyonlar yapılacak. Çok daha insan gelip gidecek. Devletimiz de bu manada hazırlıklar yapacak. Güzel faaliyetler olacak. Bizlerde bunlara elimizden geldiği kadar misafir olarak iştirak etmek için belki geleceğiz. Burası memleketimizin merkezi, yani manevi başkentimiz. İnsanımızın özünün bulunduğu yer. Her zaman ayrı bir yeri olacak. Burası her daim bizim gönlümüzde olacak. Fırsat bulduğumuzda geleceğimiz bir yer olacak. Temennimiz Çanakkale ve Eceabat için daha iyisi olmasıdır. Ama her şeyden önemlisi huzurumuzun birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin bozulmamasıdır. Farklılıklarımızı fazla ön plana çıkarmadan, ortak noktalarımızı ön plana çıkararak kaynaşmaya çalışmalıyız. Bizlerin görev yaparken hizmet anlayışımız bu olmalı. Çocuklarımıza tarih şuuru vererek, geleceğimize emin adımlar ile yürümeliyiz."

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay da Vali Tuna'ya, görevi süresince Eceabat'a gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Vali Tuna, daha sonra Eceabat Belediyesine veda ziyaretinde bulundu.

Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA